Katera so najpametnejša horoskopska znamenja: ste med njimi?

Magazin 10. Jan 202405:10
najpametnejša horoskopska znamenja
Foto: Profimedia

Astrologi verjamejo, da je narava nekatera astrološka znamenja bolj obdarila z inteligenco kot druga. Je tudi vaše znamenje med njimi?

Po mnenju astrologov ima večina pripadnikov nekega znamenja podobne lastnosti in sposobnosti, enako naj bi veljalo tudi za inteligenco. Za portal Best Life so astrologi pojasnili, da so glede na stopnjo inteligence znaki razporejeni v naslednjem vrstnem redu:

6. Škorpijon

Kljub svoji umirjeni zunanjosti in nekonvencionalni modrosti imajo škorpijoni izjemno prodoren vpogled. Astrolog Ryan Marquardt, ustanovitelj Ryan’s Astrology, opisuje, da ljudje, ki pripadajo temu vodnemu znamenju, pogosto delujejo na višji ravni razumevanja. Zlahka opazijo skrite podrobnosti, ki se drugim izmuznejo, in to jim omogoča, da hitreje najdejo odgovore ter inovativne rešitve.

5. Strelec

Strelci so kot neskončno radovedni popotniki, vedno željni novih doživetij in spoznanj. Jill Loftis, ustanoviteljica Nuit Astrology, opisuje, da ti ljudje izžarevajo modrost ter ustvarjalno rešujejo izzive. Zato ni presenetljivo, da imajo ta ognjena znamenja nenasitno žejo po odkrivanju novih stvari.

4. Vodnar

Vodnarji so najbolj nenavadna horoskopska znamenja, saj razmišljajo drugače. Njihova inteligentna narava včasih ostane skrita zaradi njihovih nenavadnih lastnosti, a v resnici so pogosto korak pred drugimi. Kot zračno znamenje imajo izjemno hitre miselne procese, ki omogočajo, da presežejo druge. Marquardt dodaja: “Čeprav se zdijo čudaški, so zelo spretni v iskanju rešitev.”

3. Devica

Device so pametne in rade analizirajo vse okoliščine. Njihova sposobnost razumevanja stvari je neprekosljiva, zato si devico vsekakor želite v svojem življenju. “Pri reševanju težav ali iskanju kreativnih rešitev vam bo devica prišla še kako prav,” pove Loftis.

2. Oven

Kot prvo znamenje zodiaka so ovni hitro misleči. Poleg tega so izjemno neodvisni in samozavestni, zaradi česar so še dodatno bistroumni.

Marquardt pravi, da je to znamenje, ki je najbolj vpeto v svojo prvinsko naravo. “Ovni so tako rekoč izumili pojem instinkta, zato bodo, če sledijo svoji intuiciji, običajno vedno dosegli želene cilje.”

To ognjeno znamenje je drzno in pogumno ter je vedno pripravljeno pomagati drugim.

1. Dvojčka

Dvojčki so pravi hitri misleci, vedno lahkotno obvladujejo nove veščine in zlahka absorbirajo znanje. So zodiakalni intelektualci, saj nenehno absorbirajo informacije iz različnih virov.

“So tisti, ki si vedno zapomnijo filmske prizore, znajo sestaviti duhovite odgovore in se res hitro učijo. Njihova sposobnost spretnega razmišljanja in zmožnost, da vidijo več možnih izidov hkrati, pripomoreta k njihovi inteligenci,” pravi Loftis.