“Malo preveč”: Burger King na Tajskem predstavil “pravi cheeseburger”

Magazin 13. Jul 202305:50 2 komentarja
pravi cheeseburger, Tajska, Burger King
PROFIMEDIA

Veriga hitre prehrane Burger King je predstavila burger brez mesa, omak ali zelenjave, a osupljivo količino sira.

Tajski operater verige s hitro prehrano Burger King je predstavil tako imenovani “pravi cheeseburger”. Gre za žemljico, polnjeno s kar 20 rezinami ameriškega sira, brez mesa, omake ali drugih dodatkov, poroča CNN.

Izdelek so v nedeljo prodajali po znižani ceni 109 tajskih bahtov (okoli 2,80 evra) v primerjavi z običajno ceno 380 bahtov (malo manj kot 10 evrov). Burger oziroma posnetki z njim so na tajskih družbenih omrežjih hitro postali viralni. Še posebej na TikToku, kjer so uporabniki objavljali videoposnetke, kako poskušajo novi sendvič.

“To ni šala. Resnično je,” so pri Burger Kingu zapisali v objavi na družbenih omrežjih in Tajci so ponoreli.

V eni izmed podružnic Burger Kinga v Bangkoku so tako morali prenehati sprejemati naročila za dostavo, da bi imeli dovolj zalog za ponudbo v restavraciji.  Ena od strank, 25-letna inženirka računalništva, je za CNN povedala, da je za pravi cheeseburger izvedela na družbenih omrežjih. Povedala je, da sicer obožuje sir, vendar pa je bilo to zanjo “malo preveč”. Dodala je, da naslednjič verjetno tega burgerja ne bo več naročila, saj ga je komaj pojedla.

Neka druga stranka se je s tem strinjala. “Verjetno ga ne bom več poskusila. Rada imam nekaj rezin sira v burgerju, ne pa toliko,” je povedala 26-letna podjetnica.

Kot še piše CNN, je tajski “pravi cheeseburger” le en od načinov, s katerimi si franšize hitre prehrane po vsem svetu želijo pridobiti pozornost potrošnikov.

Pri tem upajo, da se bodo njihove bolj ali manj čudaške razširitve menijev razširile po družbenih medijih.

Restavracije pa tudi nenehno prilagajajo svojo ponudbo lokalnim okusom v različnih državah. Na Tajskem je tako sir še posebej priljubljen med mladimi kupci in povsem običajno je, da z njim posipavajo mnogo jedi. Sicer pa je na Tajskem močno popularen burger z lososom, ki ga mnogi vidijo kot zdravo alternativo govedini.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje