Na Netflix prihaja nova sezona priljubljene serije, ki so jo snemali v Sloveniji

Kultura 26. Apr 202312:35 1 komentar
The Witcher
Profimedia

Konec junija na Netflix prihaja tretja sezona ene najbolj priljubljenih serij tega ponudnika pretočnih vsebin The Witcher, po slovensko Veščec. Tretjo sezono serije, posnete po knjižnih predlogah poljskega pisatelja Andrzeja Sapkowskega, so lani snemali tudi v Sloveniji.

Netflix je sporočil, da 29. junija prihaja tretja sezona izjemno priljubljene serije The Witcher, ki je posneta po knjižni uspešnici poljskega pisatelja Andrzeja Sapkowskega. Prizore iz serije, ki je bila nominirana za nagrado emmy v treh kategorijah, so lani snemali tudi v Kranjski Gori in Predjamskem gradu.

Že v uvodu novega napovednik za tretjo sezono vidimo, kako Geralt, torej Henry Cavill vstopi v temačen jamski rov, ki bi lahko bil posnet prav v Predjamskem gradu oz. jami pod gradom. Napovednik ima po 18 urah že 1,4 milijona ogledov, razkriva pa, da bo tretja sezona izšla v dveh delih. Prvi bo izšel 29. junija, drugi pa mesec dni pozneje, 27. julija. Ker so prejšnje sezone izšle v zimskih mesecih, Netflix z napovedjo poletnega termina rahlo preseneča.

Lani smo poročali, da je snemanje tretje sezone potekalo tudi v Sloveniji, ki sicer postaja priljubljena lokacija za velike produkcije, o čemer smo govorili tudi v oddaji N1 STUDIO, na dan, ko je v Piranu potekalo snemanje filma s Halle Berry in Markom Wahlbergom v glavnih vlogah. Tretjo sezono Witcherja so snemali  v Kranjski Gori in Predjamskem gradu, ki je bil 5. aprila v ta namen zaprt za obiskovalce. Verodostojnost novice je s posnetkom rekreacije v okolici Podkorena podkrepil tudi igralec Henry Cavill. Po poročanju portala Redanian Intelligence so The Witcherja snemali še na Južnem Tirolskem, na otoku Krk in v okolici Pulja. Napovednik se začne tam, kjer se Geralt s čarobnim napojem in mečem opremi za boj proti čarovniku Rinceu, ki je po obubožanju Cintre dobil nalogo, da najde Ciri. V nadaljevanju napovednik razkrije, da se bo Ciri v tretji sezoni spopadla s škratjimi bojevniki, imenovanimi The Wild Hunt, ki so se pojavili že v drugi sezoni.

Po poročanju portala Redanian Intelligence bo v prvi epizodi z naslovom Shaerrawaedd prikazan srdit boj na ruševinah škratjega mesta. Globlje sporočilo epizode bo razvidno v pogovoru med Geraldom, Yennefer in Ciri, ko se bodo spraševali o moralni dilemi nevtralnosti, neopredeljenosti in pasivnosti v svetu.

Profimedia

“Po mojem mnenju je tretja sezona najboljši približek knjigi,” je v pogovoru za EW povedala režiserka Lauren Schmidt Hissrich. Temeljila bo na drugem delu sage The Time of Contempt, ki v slovenskem prevodu nosi naslov Meč usode.

Serija The Witcher je aprila lani dosegla 500 milijonov ur ogledov in s tem postala ena najbolj priljubljenih serij vseh časov. Po knjižnih predlogah Andrzeja Sapkowskega jo je za televizijska platna priredila Lauren Schmidt Hissrich, glavno vlogo pa je prevzel hollywoodski igralec Henry Cavill, pred Veščecem bolj znan kot Superman.

Kmalu po zaključku snemanja tretje sezone je odjeknila novica, da se igralec, ki je v enem od intervjujev v preteklosti celo priznal, da je do vloge rumenookega lovca na pošasti Geralta iz Rivije prišel tako, da je ves čas nadlegoval svoje agente, umika iz vloge, njegovo mesto pa bo v četrti sezoni prevzel igralec Liam Hemsworth. Novica je bila med oboževalci sprejeta medlo, saj je Cavill, sicer ljubitelj knjig in izjemno priljubljene videoigre The Witcher, prejel dobre kritike za upodobitev Geralta iz Rivije. Celo Sapkowski je v enem od redkih intervjujev povedal, da mu je bila upodobitev belolasca zelo všeč. “Njegova upodobitev veščeca mi je bila zelo všeč. Je profesionalec. Tako kot je Viggo Mortensen dal svoj obraz Aragornu iz Gospodarja prstanov,  je Henry dal svojega Geraltu, in za vedno bo tako.”

View this post on Instagram

A post shared by Henry Cavill (@henrycavill)

“Tako kot pri največjih literarnih likih tudi tu predajam baklo s spoštovanjem do časa, ki sem ga preživel v vlogi Geralta. Z navdušenjem pričakujem Liamov pristop k temu najbolj fascinantnemu in raznovrstnemu moškemu,” je takrat zapisal Cavill na svojem profilu na Instagramu.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje