Najmlajši milijarderji na svetu: od tehnološkega genija do najstnika iz Nemčije

Magazin 06. Apr 202217:30 > 07. Apr 2022 17:44 0 komentarjev
dolarji
Profimedia

Številni, ki so se znašli na Forbesovem seznamu najbogatejših mladeničev in mladenk na svetu, so premoženje podedovali, obstajajo pa tudi svetle izjeme, ki so si denar prislužile z lastnim trdim delom ter genialnostjo.

Forbes je sestavil lestvico najmlajših milijarderjev, ki so jim skupni starost pod 30 let in vrtoglavi zneski na bančnih računih. Poglejmo si prvo peterico.

Kevin David Lehmann

Na vrhu seznama s 3,3 milijarde premoženja najdemo 18-letnika, ki je po zaslugi očeta podedoval polovični delež nemškega drogerijskega giganta. S tem je Nemec postal najmlajši milijarder na svetu.

Austin Russell

Zgodba Austina Russella je pravljica o uspehu. Američan, ki danes šteje 26 let, si je premoženje ustvaril z lastno genialnostjo in znanjem. Potem ko je 2012 za zagon podjetja Luminar Technologies prejel 100 tisoč dolarjev, je opustil šolanje na sloviti univerzi Stanford. Luminar se ukvarja z izdelavo senzorjev in preostale tehnologije za samovozeča vozila. Na njegovo tehnologijo se zanašata tudi avtomobilska velikana Volvo in Toyota. Austinovo premoženje je danes ocenjeno na 2,4 milijarde dolarjev.

Wang Zelong

Z več kot polovico manj, s 1,5 milijarde vrednim bogastvom, mu sledi 24-letni Kitajec Wang Zelong. Tudi ta je podedoval premoženje po družini, ki si lasti CNNC Hua Yuan Titanium Dioxide Co. in Lomon Billions Group, podjetji, ki se ukvarjata s proizvodnjo pigmenta titanovega dioksida. Slednji je uporabljen pri izdelavi lakov, premazov, plastike in drugih materialov.

Alexandra Andresen

Na tretjem mestu Forbesove lestvice se je z 1,4 milijarde znašla Alexandra Andresen, ki ji je dolgo časa pripadalo prvo mesto na lestvici. 24-letna Norvežanka je postala najmlajša milijarderka že pri 19 letih. Hči mogotca Johana H. Andresena Jr., lastnika podjetja Ferd, ki drži velik delež podjetij v industriji in financah ter nepremičninah, je sicer navdušena jahačica.

Katharina Andresen

Na četrtem mestu je Alexandrina sestra, s prav tako 1,4 milijarde premoženja. Sestri sta po podatkih sodeč podedovali 42-odstotni delež družbe Ferd, ki letno ustvari kar za dve milijardi dobička. Njun oče Johan je še dandanes vpleten v podjetje, svoje premoženje pa je razdelil tudi med hčerki.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!