Napake, ki jih pri kuhanju turške kave delajo mnogi: skuhajte jo raje tako

Magazin 25. Jun 202405:00 2 komentarja
turška kava
Profimedia

Čeprav kuhanje turške kave ni ravno znanstvena fantastika, mnogi ne znajo skuhati zares dobre.

Najpogostejši postopek kuhanja turške kave je tale: v džezvo nalijemo vodo, ji dodamo sladkor, če pijemo sladkano, počakamo, da voda zavre. Nato džezvo umaknemo z ognja, odlijemo nekaj vode, dodamo kavo, zavremo in zalijemo z odlito vodo.

Če je džezva dovolj velika in ni nevarnosti, da bi kava “šla čez”, pa jo skuhamo po enakem postopku, le da brez odlivanja vode.

A na Redditu že nekaj časa kroži posnetek, ki kaže, kakšno je tradicionalno kuhanje turške kave. Če želimo kavo, ki je res bogatega okusa, jo moramo namreč zavreti večkrat.

Video je sprožil številne reakcije uporabnikov, tudi vročega peska ne potrebujete, kakršnega vidite v videu. Lahko jo sproti odlivate ali pa ne, pomembno je, da zavrete večkrat. Tako bo namreč vaša turška kava precej bolj okusna in dobra.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje