Navada izpod prhe, ki se je je dobro znebiti

Magazin 16. Apr 202416:34 1 komentar
ženska pod tušem, tuširanje, kopalnica
Foto: PROFIMEDIA

Obstaja vsaj en dober razlog, zakaj ni priporočljivo, da pod prho tudi lulate. To velja za oba spola, ženskam pa to še posebej odsvetujejo.

Verjetno ste že slišali za sloviti poskus ruskega znanstvenika Ivana Pavlova, po katerem se imenuje pojav, ki mu rečemo tudi pogojni refleks.

Pavlov je natreniral pse, da so se začeli sliniti, ko so zaslišali zvonec. Nekaj podobnega delajo svojemu mehurju tisti, ki med prhanjem tudi urinirajo.

Urologinja in ginekologinja dr. Teresa Irwin, specialistka za zdravje medenice in inkontinenco, je svojim sledilcem na TikToku povedala, da s takšnim početjem pravzaprav treniramo telo, da hoče urinirati, ko slišimo zvok vode, piše portal Lad Bible. “Če vsakič ali vsaj pogosto urinirate pod prho, se lahko zgodi, da bo vaš mehur, ko boste slišali zvok tekoče vode, želel urinirati – ker je tako navajen,” je dejala. “Vaš mehur se bo tako rekoč ’slinil’ tudi, ko si boste umivali roke ali pomivali posodo,” je dodala.

Ženskam še posebej odsvetujejo

Tudi dr. Alicia Jeffrey-Thomas na TikToku opozarja svoje sledilce, da ima lahko uriniranje pod prho “velike posledice”.

“Če lulate pod prho ali pa odprete pipo oziroma prho, nato pa sedete na stranišče in lulate, medtem ko voda teče, v možganih ustvarite povezavo med zvokom tekoče vode in potrebo po lulanju,” je razložila. Predvsem je uriniranje pod prho lahko škodljivo za ženske. “Nismo oblikovane tako, da bi urinirale stoje,” pravi Jeffery-Thomas. “Če to počnete, se vaše medenično dno ne sprošča pravilno, kar pomeni, da mehurja ne izpraznite do konca,” opozarja in dodaja, da to lahko prej ali slej pripelje do inkontinence – nehotenega praznjenja mehurja.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje