3 resnične ljubezenske zgodbe, ki vam bodo ogrele srce

Navdih 28. Feb 202308:45
srce
Profimedia

Čeprav je največji praznik zaljubljencev že mimo, je ljubezen vedno v zraku - preberite si 3 čudovite ljubezenske zgodbe, ki so dokaz, da prava ljubezen vedno obstaja, ter da za ljubezen nikoli ni prepozno.

Stephen Watts in Jeanne Gustavson

Iskrice so preskočile, ko sta se Stephen Watts in Jeanne Gustavson prvič srečala na čikaški univerzi Loyola leta 1971. “Bil je moja prva ljubezen. Bil je moja prava ljubezen,” je Jeanne povedala za People. Bila je le ena težava: Jeannina mama je močno nasprotovala temu, da bi bila njena bela hčerka v razmerju s temnopoltim moškim. Par se je skrivaj dobival 7 let, vendar se je Jeanne bala predati. “Izgubila bi celotno družino,” je dejala in pojasnila, zakaj je končala njuno razmerje. Odločitev je postala obžalovanje, ki jo je preganjalo desetletja. Nato je leta 2021 Jeanne Stephena izsledila v domu za ostarele v Čikagu in se odločila popraviti napako. Par je končno dočakal srečen konec 15. oktobra 2022, ko sta pred prijatelji in družino na dvorišču Jeanninega doma v Oregonu, kjer sta se ustalila v mirnem skupnem življenju, rekla “da”. “Z veseljem sem prevzela njegov priimek,” pravi Jeanne Watts. “Dolgo sem si to želela.”

Mož misli, da je leto 1993

Zakoncema Andrewu in Kristy Mackenzie iz Virginije se je življenje za vedno spremenilo v prometni nesreči, ki se je pripetila lani. Skoraj usodna nesreča ju je oba poslala v bolnišnico, kjer je Kristy sčasoma spoznala, da je nočna mora izbrisala desetletja cenjenih spominov na njuno skupno življenje. Pravzaprav je mož mislil, da je leto 1993. “Poznal me je, vendar sem videla, kako gleda skozi mene,” je Kristy povedala za People. “Povem vam, to je bil najstrašnejši dan v mojem življenju. Ko sem ga videla takole gledati skozi mene, nisem vedela, kako ga bom dobila nazaj.” Toda Kristy je vztrajala, da bo z možem v bolnišnici, v upanju, da mu bo povezava z njim pomagala, da se spomni. Imela je prav in Andrewov spomin se je čudežno vrnil. 29. avgusta je par obnovil svoje zaobljube na plaži v Outer Banksu v Severni Karolini, medtem ko so ju opazovali njuni otroci in vnuki. “Upam, da bo najina zgodba drugim v opomin, da se za resnično ljubezen vedno najde pot,” pravi Kristy.

Prvič se je poročila pri 73 letih

Audrey Parker se je sprijaznila z dejstvom, da se ni nikoli poročila: “Početi sem želela veliko stvari, ki jih ne bi mogla, če bi bila poročena,” je za People povedala o svojem polnem življenju pred poroko. Potem, tik pred svojim 73. rojstnim dnem leta 2021, pa je svojemu dolgoletnemu partnerju, s katerim sta skupaj že več kot 20 let, končno dejala, da se bo z njim poročila. Preživela je raka debelega črevesa in raka dojke, da bi se končno poročila z moškim, ki ji je stal ob strani v 10-letni preizkušnji. Nauk njune zgodbe je, da ni za obvezo nikoli prepozno.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.