
Preprosto, hitro in popolno – prav to je recept za palačinke, ki bo navdušil vsakogar.
Oglaševanje
TikTok je še enkrat pokazal, da so včasih prav najpreprostejši recepti tisti, ki prinesejo največja presenečenja. Tokrat so v ospredju palačinke, ki jih je pripravila nutricionistka-dietetičarka @milicavasic_, in po poročanju portala Dnevno.hr so jih mnogi razglasili za "najbolj okusne doslej".
Na prvi pogled gre za povsem običajne sestavine, a prav poseben trik – dodajanje vrele vode v testo – naredi palačinke neverjetno mehke, elastične in tanke, podobno kot tiste v najboljših slaščičarnah.
Recept je že osvojil družbena omrežja, tisti, ki so ga preizkusili, pa prisegajo, da se palačinke dobesedno "topijo v ustih". Sestavine so dostopne, priprava hitra, rezultat pa vedno popoln – zlate, gladke in mehke palačinke, ki jih lahko polnite s sladkimi ali slanimi nadevi.
@milicavasic_ Ove palačinke su definitivno najukusnije koje sam probala 🥹💕🥞 Testo za palačinke: • 2 jajeta • 20 g šećera • 350 ml mleka • 175 g brašna • 110 ml ključale vode • 3 g soli • 1/4 kašičice sode bikarbone • 35 ml suncokretovog ulja Postupak: (ja na videu ne dodajem kako treba, pa nisam mogla da razbijem grudvice, zato vi pratite ovaj postupak 🤓) Umuti jaja sa malo šećera i prstohvatom soli. Dodaj mleko i sve lepo sjedini da smesa bude glatka. Postepeno umešaj brašno dok ne dobiješ gusto, ali tečno testo. Dodaj malo sode bikarbone i promešaj. Zatim sipaj ključalu vodu u tankom mlazu uz stalno mešanje – to će testo učiniti mekim i elastičnim. Na kraju dodaj ulje i opet promešaj. Filujte po želji i uživajte! 🤍 #palačinke #palacinke #najboljepalacinke ♬ Flowers - SoundAudio
Strokovnjaki opozarjajo, da je prav preprostost recepta tista, zaradi katere je primeren za vsakogar, tudi ko se vam mudi. Če iščete recept, ki bo vedno uspel, so te palačinke zagotovo prava izbira.
Sestavine
- 2 jajci
- 20 g sladkorja
- 350 ml mleka
- 175 g moke
- 110 ml vrele vode
- 3 g soli
- 1/4 čajne žličke sode bikarbone
- 35 ml sončničnega olja
Priprava
Jajca stepemo z malo sladkorja in ščepcem soli.
Dodamo mleko in dobro premešamo, da zmes postane gladka.
Postopoma vmešamo moko, da dobimo gostejše, a še vedno tekoče testo.
Dodamo sodo bikarbono in premešamo.
Med nenehnim mešanjem v tankem curku prilivamo vrelo vodo – ta korak poskrbi za izjemno mehko in elastično testo.
Na koncu dodamo olje in ponovno premešamo.
Palačinke spečemo in nadevamo po želji.
N1 PODKAST S SUZANO LOVEC: Ozadje odkritij slavne slovenske znanstvenice
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje
Oglaševanje
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje
Oglaševanje
Najbolj brano
Oglaševanje
Oglaševanje