Vsak ljubitelj testenin si zagotovo želi izvedeti trike, ki jih uporabljajo Italijani. Na srečo so nekateri italijanski mojstri testenin pripravljeni deliti svoje skrivnosti s svetom.
Kulinarični bloger Gieseppe Federici je s svojimi sledilci delil nasvet, ki ga je dobil od 85-letne Italijanke.
Ta mu je svetovala, da mora za to, da pri pripravi paradižnikove omake doseže popoln okus, uporabiti dve najbolj ključni sestavini: sladkor in sodo bikarbono.
Soda bikarbona blaži kisel okus paradižnika in preprečuje zgago, a vendarle z njo ne smete pretiravati. Četrtina čajne žličke zadostuje za dve pločevinki paradižnikove omake.
Sladkor pa dodamo, ko je priprava omake skoraj pri koncu. Za enako količino omake kot prej, torej dve pločevinki, zadostuje ena jedilna žlica, piše N1 Zagreb.
@sepps_eats BICARBONATE SODA IN PASTA SAUCE?! #pasta #nonna #bicarbonateofsoda ♬ original sound – Giuseppe Federici
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje