Najboljša omaka za testenine na svetu: vsebuje samo tri sestavine

author
N1
02. okt 2024. 04:36
>
04:43
testenine, omaka, paradižnik
Foto: PROFIMEDIA | Foto: PROFIMEDIA

Pozabite na zapletene recepte in številne dodatke – s preprostostjo in kakovostjo boste dosegli najboljši rezultat.

Paradižnikova omaka je osnovna, a izjemno priljubljena omaka za testenine, ki z lahkoto popestri vsak obrok. Italijanka Marcella Hazan, ki je živela in ustvarjala v ZDA, je s svojim pristopom do kuhanja paradižnikovo omako dvignila na novo raven.
Postala je slavna kuharica in pisateljica, skrivnost njene najboljše omake pa se skriva v eni sami besedi – preprostost.

Preprosta omaka, polna okusa


Številni uporabljajo že pripravljene omake, ona pa je zagovarjala, da za to res ni nobene potrebe. Paradižnikova omaka je tako enostavna za pripravo, pa tudi veliko cenejša od kupljene z veliko (nepotrebnih) dodatkov. Njeno omako je revija Delish celo razglasila za najboljšo na svetu.

Omaka iz samo treh sestavin


Za pripravo Marcelline popolne paradižnikove omake potrebujete samo tri osnovne sestavine: paradižnik, čebulo in maslo. Seveda pa ne pozabite na ščepec soli, ki bo dodala pravi okus.

Postopek je presenetljivo preprost. V ponev dodajte pol čebule, vendar je ne sesekljajte – preprosto jo položite v ponev, kjer se bo med kuhanjem počasi sproščala aroma. Dodajte nekaj masla in čebulo na hitro prepražite, da maslo dobi okus. Nato dodajte paradižnik in pustite, da se omaka kuha približno 45 minut na zmernem ognju.

Skrivnost je v počasnem kuhanju


Hazan je poudarjala, da je ključ do popolne paradižnikove omake ravno v tem, da čebule ne sekljate, sestavine pa pustite, da se počasi kuhajo skupaj. Tako se okusi popolnoma premešajo in razvijejo svojo polno aromo. Čebula, ki je v celoti, odda svojo sladkobo, maslo pa poskrbi za svilnato teksturo omake.
Hazan je v eni izmed svojih najbolj znanih knjig, Essentials of Classic Italian Cooking, zapisala, kako preprosta je lahko kuhinja, če se osredotočimo na kakovostne sestavine in jih pravilno uporabimo. Njena paradižnikova omaka je odlična izbira za vse vrste testenin.

S to omako boste zlahka navdušili svoje goste ali pa si popestrili običajen večer doma. Priprava traja manj kot eno uro, sestavine pa imate verjetno že doma.

Teme

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje

Spremljajte nas tudi na družbenih omrežjih