Pike, ki osvajajo to pomlad, so eden najbolj priljubljenih vzorcev vseh časov

Navdih 08. Feb 202318:00
Marilyn Monroe
Profimedia

Pomlad, ki prihaja, je v znamenju vzorcev in barv in priznati morate, da komaj čakate, da pokažete najbolj domiselne videze. Med priljubljenimi vzorci bodo zopet pike.

Zgodovina enega najbolj priljubljenih vzorcev na svetu, ki se mu po angleško reče ”polka dot”, sega daleč v leto 1857, ko so se pike pojavile na šalu, na katerem so izvezli ta vzorec. Modne dame tistega časa so ta vzorec hitro vzljubile, vrhunec priljubljenosti pa je dosegel v 50. letih prejšnjega stoletja, ko ga je začela nositi takratna ikona Marilyn Monroe. Zanjo so se nad vzorcem navdušile tudi druge igralke, med njimi Elizabeth Taylor. Pike so postale popularne po vsem svetu in takoj je bilo jasno, da bodo postale klasika.

Naomi Watts
Profimedia – Tudi igralka Naomi Watts prisega na pike.

Skozi vsa leta je bil pikčasti vzorec bolj ali manj priljubljen. V zadnjih letih pa si pomladne in poletne sezone brez pikčastih oblek skorajda ne moremo več predstavljati. Pike pa niso samo na oblekah, lahko so na sakojih, kostimih, hlačah, skratka, domišljiji je povsem prepuščena prosta pot. Poleg obleke lahko investirate v pikčaste blazerje, srajce ali celo kostime. Moda je igriva in v tem smislu lahko ta vzorec to pomlad nosite na več načinov.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.