
V zadnjem času je med ljubitelji kuhanja veliko zanimanja vzbudila različica polnjenih paprik, ki vsebuje nepričakovano, a popolnoma logično dodatno sestavino. Gre za nekaj, kar jedi doda globlji, bogatejši okus in jo povzdigne na povsem novo raven.
Oglaševanje
Ko zadiši po kuhinji in se na mizi znajde lonec z mehko kuhanimi paprikami, polnjenimi z mesom in rižem, vemo, da smo doma. Ta tradicionalna jed, brez katere si marsikdo ne predstavlja družinskih kosil ali prazničnih srečanj, ima posebno mesto v srcih mnogih. In čeprav skoraj vsak gospodinjski zvezek skriva svojo preverjeno različico, se na spletu pojavljajo tudi novi pristopi, ki tradicionalni okus popeljejo stopničko više.
Ena takšnih izpeljank je recept, ki je razveselil številne ljubitelje kulinarike – z dodatkom, ki ga pri polnjenih paprikah redko srečamo: suho meso. Portal Krstarica poroča, da ta ena sama sprememba povsem predrugači okus jedi, in ji doda globino ter prijetno dimljeno aromo.
Kaj potrebujete
- 8 srednje velikih svežih paprik
- 250 g mlete teletine
- 300 g mletega govejega ali telečjega mesa
- 150 g sesekljanega suhega mesa (pršut, panceta ali podobno)
- 1 manjša rdeča čebula, drobno narezana
- 3 stroki česna
- peteršilj
- 1 čajna žlička mlete sladke rdeče paprike
- 1/2 čajne žličke popra
- sol
- 100 g riža
- 4 žlice olja
- 4 dl paradižnikove omake
- 1-2 čajni žlički jedilnega škroba
- 3 dl vode
Priprava
Paprikam odrežite vrhove, odstranite semena in jih dobro operite. Pustite jih, da se odcedijo.
V večji skledi zmešajte mleto teletino in goveje meso, nato dodajte sesekljano suho meso. To bo ključna sestavina, ki doda jedi tisti "nekaj več".
Dodajte sesekljano čebulo, strt česen, drobno nasekljan peteršilj, mleto papriko, poper, sol in surov riž. Vse skupaj dobro premešajte, da se sestavine enakomerno porazdelijo.
S pripravljeno maso napolnite paprike in jih na hitro popecite na vročem olju, da se rahlo zapečejo z vseh strani.
Zalijte s paradižnikovo omako in po potrebi dodajte vodo. Kuhajte na nizkem ognju približno 50 minut.
Proti koncu kuhanja jed zgostite z jedilnim škrobom, ki ste ga raztopili v nekaj žlicah vode.
Ta različica polnjenih paprik ohranja domačnost in znane okuse, a z dodatkom suhega mesa dobi novo dimenzijo. Če si želite presenetiti družino ali prijatelje s klasično jedjo v nekoliko modernizirani preobleki – je to recept, ki ga velja preizkusiti.
Dober tek!
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje
Oglaševanje
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje
Oglaševanje