Božično večerjo svojim otrokom in vnukom zaračuna, tokrat pa jo je še podražila

Navdih 07. Jan 202405:50 2 komentarja
hrana, ostanki, novoletna, božična, večerja
Foto: PROFIMEDIA

63-letna Britanka Caroline Duddridge ima neobičajno navado. Božično večerjo svojim otrokom in vnukom namreč zaračuna. Ker so šle cene hrane gor, je je tokrat tudi podražila. Kot je pojasnila številnim britanskim in celo ameriškim medijem pred zadnjim božičem, je družina to sprejela brez težav. Razlog, zakaj jim večerjo zaračuna, in je pri tem tudi zelo dosledna, je namreč v tem, da po smrti moža sama komajda dohaja vse stroške.

Britanka, ki ima pet otrok in šest vnukov, že od leta 2016 svoji družini zaračunava božično večerjo. Pred zadnjim božičem jo je še podražila, ker so šle gor tudi cene hrane, piše BBC.

Svojima odraslima sinovoma 63-letna Caroline Duddridge za božično večerjo, na kateri se zbere družina, zaračuna po 17 evrov, trem hčerkam po 11 evrov, vnukom po šest evrov, najmlajšima vnukoma, ki stara tri leta, pa tri evre.

To babica počne odkar ji je leta 2015 umrl mož in sama veliko težje nosi vse stroške gospodinjstva. “Žal ne morem pokriti vseh izdatkov tako za darilo kot za hrano,” je povedala britanskim medijem.

Caroline Duddridge

Foto: Maxumdigitalusa/Instagram

Je pa tudi zelo dosledna. Že novembra na svojem bančnem računu preveri, kdo ji je že nakazal denar. Tiste, ki ji ga še niso, pa vestno opominja, naj prispevajo za večerjo najkasneje do prvega decembra.

Člani njene družine vsako leto dobijo purana z vsemi dodatki, vino, brezalkoholne pijače, prigrizke in sladico. Čeprav se Caroline Duddridge zaveda kritik, ki padajo nanjo, ker božično večerjo družini zaračuna, se s tem ne obremenjuje.

“To je pač pametno finančno načrtovanje. Pravično je, da se stroški razdelijo med vse udeležence za mizo. Pričakovati od ene osebe, da plača vse, pa je precej obremenjujoče,” je odvrnila za britanski časnik The Sun.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje