Teden mode v New Yorku: Abstraktna umetniška kolekcija znamke Area

Navdih 17. Feb 202316:15
area pomlad 2023
Profimedia

Na newyorškem tednu mode je bila debitantsko prikazana tudi pomladna kolekcija ameriške znamke Area, ki je bila polna abstraktnih in nadrealističnih modelov.

Na tednu mode v New Yorku, ki se pravkar odvija in prikazuje kolekcije za prihajajočo sezono ter za jesen in zimo 23/24, se je prvič predstavila tudi ameriška modna znamka Area, ki je tako navzoče kot tudi modno javnost navdušila z abstraktno umetniško kolekcijo. Modno revijo so odprli modeli delikatnih oblek s perjem v razkošnih silhuetah ter oprijetih prosojnih kosih, sledili so modni kosi nadrealističnih oblik, ki posnemajo sadeže, kot so banane in lubenica, ter videzi, ki se navdihujejo po modnem stilu s preloma tisočletja. Kot so izpostavili pri modnem mediju Fashionista, je kolekcija vsebovala tudi veliko gole kože, v središču pozornosti pa so bile skodelice za bradavice, ki so služile kot ozadje za korzete v obliki banan in temno moder džins. Ti videzi še zdaleč niso minimalistični in ponujajo način, da izpostavimo in proslavimo prsni koš. Znamka pa prosljavlja tudi žensko telo v vseh oblikah in velikostih, saj smo na modni brvi opazili manekenke, ki odstopajo od običajnih standardov modelov, kar je definitivno vredno občudovanja.

area pomlad 2023
Profimedia

O znamki
Na spletni strani znamke je zapisano, da sta studio Area leta 2014 v središču New Yorka ustanovila oblikovalca Beckett Fogg in Piotrek Pansczczyk. Studio za oblikovanje mode in dodatkov je specializiran za kakovostno izdelavo, razvoj tekstila in inovativno okrasje. Od svoje uvedbe je Area z modernim in brezčasnim pogledom na lepoto in glamur pridobil pravi kult privržencev. Beckett je iz Lexingtona v Kentuckyju, Piotrek pa je bil rojen na Poljskem in odraščal na Nizozemskem. Po izkušnjah pri hiši Calvin Klein Collection oziroma Chloé sta se med študijem magistrskega študija modnega oblikovanja in družbe srečala pri Parsonsu. Raziskovanje dojemanja ženskosti in lepote je stalna referenca za znamko; načini, kako se ti ideali razvijajo in spreminjajo skozi čas in kulture, so gonilna sila navdiha. S proučevanjem in izzivanjem evolucije lepotnih idealov Area slavi dvojnost in povezanost. Podpisni slog je večplasten: duhovit, inherentno glamurozen, igrivo dekadenten in vbrizgan s pop energijo. Blagovna znamka si deli ime in duh z ikoničnim nočnim klubom Manhattan iz 80. let prejšnjega stoletja, ki je znan po svoji fuziji umetnosti in performansa v konceptualno obarvanih večerih, ki privabljajo eklektično mešanico prizorov v zgornjem in središču mesta skupaj z mednarodnimi zvezdniki.

area pomlad 2023
Profimedia
area pomlad 2023
Profimedia
area pomlad 2023
Profimedia
area pomlad 2023
Profimedia
area pomlad 2023
Profimedia
area pomlad 2023
Profimedia

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.