Trener psov razkril, katerih pasem bi se izogibal: lastniki na nogah

Navdih 06. Feb 202405:08 3 komentarji
Sprehod s psom
Foto: PROFIMEDIA

Vprašanje, katera pasma psov je najboljša, vedno sproža različna mnenja in razprave med ljubitelji štirinožnih prijateljev.

Enoznačnega odgovora ni, saj je izbira pasme odvisna od različnih dejavnikov, vključno s temperamentom, velikostjo, aktivnostjo in življenjskim slogom posameznika. Ne glede na izbiro pasme je ključnega pomena, da je pes ljubljen, dobro vzgojen in ustrezno oskrbovan.

Objava trenerja psov, ki je delil tri pasme psov, ki jih nikoli ne bi posvojil, pa je na TikToku postal viralna. Ena od njih je presenetila mnoge, piše hrvaški N1.

Garrett King, znan po kanalu American Standard K9, je pridobil milijone sledilcev zaradi nasvetov o vzgoji psov. S preteklimi izkušnjami je oblikoval trdno stališče o pasmah, ki bi se jim raje izognil, piše Mirror.

Prva pasma, ki je King nikoli ne bi vzel, je srednjeazijski ovčar.

3 napake pri vzgoji in šolanju psa, ki mu lahko škodujejo

“Samci teh psov so lahko težki več kot 77 kilogramov in so odlični čuvaji živine. Težava pa je, ker nimam živine,” je povedal in dodal, da bi bila ta pasma lahko dobra izbira, če bi kdo potreboval zanesljivega ovčarskega psa.

Druga pasma, ki bi se je King izogibal, so krvosledci. Samci lahko tehtajo do 50 kilogramov, a Kinga ne skrbi njihova velikost, ampak njihova mastna koža. “Zaradi te zelo smrdijo, tudi če se pogosto se kopajo. Težko se je znebiti vonja,” je razkril.

S svojo zadnjo izbiro pa je presenetil mnoge. Tretja pasma, o kateri King nikoli ne bi razmišljal, je namreč čivava.

“Če bi potreboval trikilogramskega demona iz podzemlja, da bi mi sedel v naročju in grizel vse, kar bi se mi približalo, bi imel čivavo, a to je zame odločen ne. To ni tisto, kar iščem,” je povedal pasji trener.

Ljubitelji čivav so bili presenečeni nad Kingovim stališčem.

“Čivave so zelo pametne, inteligentne živali, njihovo agresivno vedenje pa pogosto izvira iz tega, da jih ljudje obravnavajo kot igrače in ne kot resnične sopotnike,” je zapisala uporabnica TikToka.

“Moja čivava je pravi angel in je izjemno prijazna do tujcev. Vse, kar si želi, je crkljanje,” se je v komentarju javila lastnica čivave.

“Kakšna krivica se jim dela. Čivave so ljubke, ljudje jih ne spoštujejo, ker so majhne, a so v resnici zelo inteligentni psi,” je zapisal tretji komentator.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje