Spregovoril oče pokojnega didžeja: Avicii je želel biti Tim

Magazin 13. Dec 202111:03 > 14. Dec 2021 06:20 0 komentarjev
Avicii
PROFIMEDIA

Pred tremi leti je glasbeno in svetovno javnost pretresla novica o smrti takrat 28-letnega švedskega didžeja Aviciija. Na vrhuncu kariere, ko je s svojimi hiti kraljeval na glasbenih lestvicah, je svoje težave skušal reševati tudi z alkoholom, je v intervjuju povedal njegov oče.

20. aprila leta 2018 je odjeknila novica o smrti takrat 28-letnega švedskega didžeja Aviciija (pravo ime Tim Bergling, op. a.). Družina pokojnega je kmalu po njegovi smrti v javnost poslala kratko sporočilo, da je glasbenik med počitnicami v Omanu storil samomor. Družina je razkrila še, da je Avicii napisal poslovilno pismo. Čeprav njegovi bližnji malokrat javno govorijo o enem najvidnejših evropskih didžejev svoje generacije, je njegov oče Klas v enem izmed redkih intervjujev za Sunday Times pojasnil podrobnosti iz sinovega življenja.

“Očitno so se dogajale stvari, za katere nismo vedeli,” je povedal oče. Kot je dejal, je bil Tim vse življenje nervozen. Kot ‘resen’ otrok naj bi se spopadal s tesnobo, ki se je v najstniških letih zaradi aken samo še poslabšala. “Bil je sramežljiva oseba. Ni bil eden tistih, ki bi v polnem prostoru ljudi govoril ali imel nastop,” je za britanski medij povedal oče. Njegova tesnoba pa se je očitno, tudi zaradi narave njegove kariere, samo še poslabšala.

Da bi se lahko spopadal s pritiski, ki so jih prinašali nastopi, se je glasbenik zatekel k alkoholu. V dokumentarnem filmu, ki je izšel leto dni pred njegovo smrtjo, je Avicii razkril, da ga je bilo na začetku najprej strah piti. “Bilo me je strah, saj nisem želel zavoziti. Potem pa sem se zavedal, kako sem okoren, če ne pijem,” je povedal Avicii, ki je alkohol označil za ‘magično zdravilo’ pred nastopi.

“Za vsako stvar iščemo razlog in pojasnilo”

Aviciijevo popivanje je vodilo do resnih zdravstvenih težav, zaradi katerih je bil tudi hospitaliziran. Spomnimo, da se je glasbenik spopadal z akutnim vnetjem trebušne slinavke, ki jo je povzročila prekomerna uporaba alkohola. Kljub resnim zdravstvenim težavam pa je švedski didžej posegal tudi po drogah. “Takrat me je začelo resno skrbeti,” je v intervjuju pojasnil oče, ki je poudaril, da se je začel njegov sin spreminjati. “Hitro je postal razdražen, jezen. Z njim se je bilo težko pogovarjati,” je opisal.

Klas Bergling
PROFIMEDIA

Družina ga je nato leta 2015 poslala na rehabilitacijo. “V njegovih očeh sem videl, da se nekaj dogaja. To je bil eden najhujših trenutkov mojega življenja, ker sem res čutil, kot da sem sina izdal. A to je bilo potrebno,” je povedal. Po končani rehabilitaciji so se psihične težave pri glasbeniku kljub temu nadaljevale. Brez drog in alkohola naj se glasbenik ne bi znal spopasti s čustvenimi tegobami.

Glasbenikov oče je v intervjuju med drugim razkril, da se tri leta po smrti sina še vedno težko spopada z njegovo izgubo. Kot je navedel, je najbolj boleče to, da ne more najti specifičnega razloga za njegovo smrt. “To je človekova narava. Za vsako stvar iščemo razlog in pojasnilo,” je dejal in dodal, da sta slava in denar zelo nevarna kombinacija. “Še vedno mi je zelo težko. Tim je bil zelo ponosen na ime Avicii, čeprav ni hotel biti on. Želel si je biti Tim,” je med drugim še povedal žalujoči oče glasbenika, ki je s svojimi hiti močno vplival na glasbeno krajino v letih 2011–2018.

PREBERITE ŠE:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!