Octavia Spencer v solzah sprejela zvezdo na hollywoodskem Pločniku slavnih

Magazin 13. Dec 202211:45
Octavia Spencer
Profimedia

Ameriška oskarjevka Octavia Spencer, 52 let, je dobila svojo zvezdo na znamenitem hollywoodskem Pločniku slavnih. Igralka je leta 2012 prejela oskarja za stransko vlogo v filmu Služkinje, kjer je zaigrala v vlogi gospodinjske pomočnice na jugu ZDA. Ob velikem dogodku so ob zvezdnici stali sodelavci in prijatelji Will Ferrell, Justin Paul, Allison Janney in Khiyon Hursey.

52-letna Octavia Spencer je dobila 2.742. zvezdo po vrsti na znamenitem Pločniku slavnih, odkrili pa so jo v četrtek. Kot se je svojih začetkov v Hollywoodu spominjala do solz ganjena igralka, se je pred 26 leti iz rodne Alabame v Los Angeles pripeljala z avtomobilom. S seboj je imela 3.000 dolarjev, kovček, televizor in “srce, polno sanj”. Takrat si je morala denar pogosto izposojati od sodelavcev, družine in prijateljev, se spominja. Ameriški komik Will Ferrell, ki je z Octavio pred kratkim posnel glasbeno komedijo Spirited, je v svojem govoru izpostavil njen humor in strast do igre. Oskarjevka Allison Janney pa je omenila igralkin nalezljivi smeh. Octavia Spencer je leta 2012 prejela oskarja za stransko vlogo v filmu Služkinje. Za zlat kipec je bila nominirana tudi za stransko vlogo v filmu Skriti faktorji (2017) in za stransko vlogo v filmu Oblika vode (2018). Med drugim je zaigrala še v grozljivki Pri mami (2019) in v komediji Thunder Force (2021).

Pločnik slavnih

Naj mimogrede povemo, da vsako leto na novo označijo približno 24 zvezd na Pločniku slavnih, ki si ga je leta 1953 zamislil E. M. Stuart, a je trajalo še kar nekaj let do nastanka pločnika in prve zvezde, v kateri poleg imena upodobijo še simbol, ki ponazarja eno od petih kategorij zabavne industrije: film, televizija, radio, gledališče in glasba.

Razširjeno zmotno prepričanje je, da je bila Joanne Woodward prva s svojo zvezdo na pločniku. V resnici se je začelo z 8 prejemniki, ki so jih izžrebali izmed prvih 1.558, in so bile njihove zvezde hkrati poskusno vgrajene v pločnik: poleg Joanne Woodward so bili to še Olive Borden, Ronald Colman, Louise Fazenda, Preston Foster, Burt Lancaster, Edward Sedgwick in Ernest Torrence. Prvi, ki je imel končano zvezdo trajno postavljeno na ogled, je bil režiser Stanley Kramer.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.