Oskarjev nominiranec in ljubljenec slovitega režiserja Nolana na naslovnici GQ

Magazin 13. Feb 202419:07 0 komentarjev
Cillian Murphy, GQ
Foto: Gregory Harris/GQ/INSTAGRAM

Irski igralec in zvezdnik filma Oppenheimer Cillian Murphy krasi naslovnico marčevske izdaje revije GQ.

Za irskim igralcem Cillianom Murphyjem je izjemno leto. Film Oppenheimer slovitega režiserja Christopherja Nolana je poleti, skupaj s filmom Barbie, kraljeval svetovnim kinematografom in poskrbel za Barbenheimer evforijo. Film o očetu atomske bombe je po uspešni julijski premieri v naslednjih mesecih zaslužil slabih 900 milijonov evrov in se tako uvrstil na lestvico najbolj uspešnih Nolanovih filmov.

Ker je film požel hvalospeve občinstva in kritikov, so med promocijo igralci filma zasluge pripisovali predvsem Murphyjevi karizmi in enigmatičnosti ter sposobnost, da se vživi v karakter. S pohvalami na račun Murphyja ni skoparil niti priznani režiser, a je Murphy, kot večno skromen, pozornost preusmeril na igralsko zasedbo, saj da mu brez njihove pomoči ne bi uspelo.

Čeprav je za Ircem že 27 let bogate kariere, se zdi, da ga je svet prvič zares videl in spoznal šele poleti. Kljub temu da je z britansko kriminalno dramsko serijo o birminghamski tolpi Peaky Blinder, ki je bila na sporedu kar 9 let, uspel osvojiti številne oboževalce, pa je bil v primerjavi s Hollywoodsko elito – hote ali ne –  v filmskem svetu pogosto spregledan, čeprav ga številni omenjajo kot najboljšega igralca svoje generacije.

Murphy, ki je s Christopherjem Nolanom pred tem sodeloval v kar petih njegovih filmih, je prvič glavno vlogo v njegovem filmu dobil ravno z Oppenheimerjem. In ni razočaral. Igralec, ki slovi po tem, da ima ‘najbolj nebeške modre oči’ si je na letošnjih nagradah za zlati globus prislužil nominacijo za najboljšo glavno vlogo in tudi zmagal, nominiran pa je tudi za najbolj prestižno filmsko nagrado oskar za najboljšega igralca v glavni vlogi. Nagrade bodo v Los Angelesu podelili 11. marca.

Po uspešnem letu so se pri moški reviji GQ odločili, da mu posvetijo marčevsko izdajo, ki jo spremlja krovna zgodba o igralčevi karieri, življenju na Irskem, pogledih na umetnost in slavo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!