Plaža, kjer je pesek hladen tudi pri 40 stopinjah

Magazin 28. Jun 202211:02 0 komentarjev
plaža
PROFIMEDIA

Do plaže vodi prašna cesta, a ko pridete na cilj, vam ni žal.

Saliara ali Marmorna plaža na grškem otoku Tasos je zagotovo ena najlepših plaž po zaslugi marmornih kamenčkov, ki jih je oblikovala voda. Tako beli so, da imate vtis, da hodite po snegu. To, kar je res zanimivo, je, da so kamenčki na tej plaži vedno hladni, zato je na njej še posebej prijetno, ko je temperatura zraka zelo visoka.

Do plaže je najbolje slediti oznakam za plažo Makriammos, nato pa greste še preden pridete do vrat kompleksa Makriammos desno po makadamski cesti. Plaža Saliara je od tega kraja oddaljena približno štiri kilometre. Cesta je zelo umazana in prašna. Dovolj je široka, da se lahko izognete luknjam, a vseeno je treba voziti počasi.

Je pa plaža izjemno lepa. Obala je prekrita z drobnim, belim prodom, natančneje z marmornimi kamenčki, ki jih je voda zgladila in oblikovala. Zelo so hladni, tako da je sprehod po plaži ob visokih poletnih temperaturah zagotovo prijeten. To, kar je morda najlepše, je pravzaprav barva vode. Ker je dno belo, je voda rahlo modra, tako da oddaja vtis eksotične, tropske plaže. Barva vode je res čudovita.

Na plaži lahko najamete ležalnike in senčnike, je pa tam tudi bar s precej glasno glasbo. Dolžina plaže je približno 70 metrov, kar pomeni, da je zelo majhna in je v sezoni lahko velika gneča.

Če jo boste imeli priložnost obiskati med poletjem, ne pozabite na sončna očala zaradi sončnega odseva na belih kamnih. In zagotovo boste naredili čudovite fotografije za Instagram.

Marmorna plaža
PROFIMEDIA
Marmorna plaža
PROFIMEDIA
Marmorna plaža
PROFIMEDIA

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.