Po Aviciiju poimenovali koncertno dvorano

Magazin 31. Maj 202115:56 > 26. Jul 2021 16:23 0 komentarjev

Švedsko koncertno dvorano Globe so poimenovali po glasbeniku Timu Berglingu, ki je nastopal pod imenom Avicii.

Tri leta po Aviciijevi smrti so po njem poimenovali znano koncertno dvorano v Stockholmu, ki je bila zaradi svoje oblike znana kot Globe. S tem so se poklonili enemu izmed najbolj uspešnih švedskih glasbenikov.

Avicii je zaslovel leta 2011 s hitom Levels. V stockholmski dvorani je pripravil tudi nekatere izmed prvih večjih koncertov. “Menim, da je bilo nastopanje v dvorani Globe zanj velik mejnik. Pripravil je dva nastopa, ki sta bila zelo uspešna,” je za Reuters povedal Aviciijev oče Klas Bergling.

Zaradi zdravstvenih težav in duševnih stisk je Avicii pet let kasneje nehal nastopati in se upokojil. Konec aprila 2018, ko je bil star 28 let, je v Omanu naredil samomor.

Bergling meni, da je smrt njegovega sina pripomogla k razpravi o duševnem zdravju. Upa, da bo imenovanje dvorane pomagalo k izboljšanju zavedanja o duševnih težavah, še posebej med mladimi. “Mislim, da se lahko mladi identificirajo s Timom,” je dodal.

Zadnje leto je bilo iz vidika duševnega zdravje katastrofalno, je ocenil generalni menedžer Stockholm Live Andreas Sand in dodal, da je žal popolni čas za začetek take pobude. “Moramo se družiti, moramo se vključevati, moramo se socializirati, moramo najti večji pomen v naših življenjih. Menim, da bo ta dvorana dober simbol in megafon za te situacije,” je povedal.

Stockholmska koncertna in športna dvorana je bila zaradi svoje specifične oblike sprva znana pod imenom Globe. Dvorana, ki sprejme 16.000 obiskovalcev, se je odprla leta 1989. Tega leta se je sicer rodil tudi Avicii. Od leta 2009 se je imenovala Ericsson Globe. V dvorani sicer potekajo hokejske tekme, v njej pa prirejajo tudi švedski izbor za pesem Evrovizije.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!