Čeprav so novoletne sarme verjetno že spomin, ni razloga, da si te priljubljene jedi ne bi naredili tudi ob kakšni drugi priložnosti. Denimo tako po novem letu.
Portal N1 Sarajevo je objavil recept, za katerega pravi, da ga bodo od vas hoteli tudi drugi, če pa boste sarmo, narejeno po njem, drugim ponudili, pa bodo želeli še …
Sestavine:
450 g mletega mesa
1 manjša glava kislega zelja
60 g suhega mesa
60 g riža
1 manjša čebula
2 stroka česna
½ žličke rdeče mlete paprike
sol in poper po okusu
1 lovorov list
Priprava:
Iz zeljne glave ločite posamezne liste in jim odrežite steblo.
Suho meso narežite na manjše koščke in ga podušite z na kocke narezano čebulo in česnom. Pustite, da se vse ohladi in vse skupaj zmešajte z mletim mesom, surovim rižem, mleto papriko, soljo in poprom.
Na zeljne liste postavite zmes, jih zavijte in robove na obeh straneh potlačite navznoter. To ponavljajte, dokler ne porabite vsega nadeva.
Sarme položite v večji lonec, dodajte lovorjev list, če vam je ostalo kaj zeljnih listov, jih narežite na trakove in položite čez sarme. Vse skupaj zalijte z vodo in kuhajte na zmernem ognju približno uro in pol.
Kuhane sarme postrezite s krompirjevim pirejem ali krompirjem v kosih. Dober tek!
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje