Na Hrvaško priplula največja ladja v zgodovini Jadrolinije

Potovanja 19. Apr 202414:54 0 komentarjev
trajekt Jadrolinije
Foto: Jadrolinija

Na relaciji Dubrovnik-Bari bo po novem plul največji trajekt v zgodovini Jadrolinije. Je iz Norveške, svojo službo pa bo začel, ko ga prilagodijo vizualni podobi Jadrolinije.

Na Hrvaško je priplula največja ladja v zgodovini Jadrolinije. Trajekt Dalmacija bo po navedbah največjega hrvaškega ponudnika ladijskih prevozov lahko sprejel do 1.800 potnikov in 350 avtomobilov, plul pa bo med Dubrovnikom in Barijem na jugu Italije. Jadrolinija je zanj odštela 18 milijonov evrov.

Dalmacija je s 134,5 metra dolžine največja ladja v zgodovini Jadrolinije, je ponudnik ladijskih prevozov v četrtek objavil na svoji spletni strani. Ima osem palub, na katerih so med drugim dve restavraciji, trije bari in otroška igralnica.

Trajekt bo plul na mednarodni relaciji Dubrovnik-Bari, njegova povprečna hitrost pa je 17 vozlov. Na tej relaciji bo po napovedih podjetja lahko plul vsak dan, ob vrhuncu turistične sezone bo imel tudi do deset potovanj na teden. Pred tem ga bodo v ladjedelnici Viktor Lenac na Reki, kamor je prispel najprej, prilagodili vizualni podobi Jadrolinije.

Trajekt je pred tem plul na Norveškem. Zgrajen je bil leta 1993, rekonstrukcijo pa so izvedli leta 2014.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!