Recept: Domači jogurt s čija semeni in kokosovo granolo

Magazin 30. Apr. 202206:30 > 07:19
Delite:
Jogurt z granolo
Foto: Profimedia

Ste že kdaj delali domači jogurt? No, vse je enkrat prvič in predvsem boste na koncu zelo ponosni nase, da ste vse pripravili sami in da ste se lotili nečesa novega. Ker vse skupaj vzame več časa, pripravite več porcij, tako da boste vse dni v tednu uživali v domačem zajtrku ali posladku.

Porcija jogurta z granolo ima 375 kalorij in je popoln zajtrk, da ostanete siti vsaj do kosila. Seveda lahko domači jogurt jeste tudi samega ali ga primešate v kumarično omako, morda dodate k skuti.

Sestavine za 10 porcij:

1000 ml svežega polnomastnega mleka, 100 g belega jogurta, 500 g finih ovsenih kosmičev, 150 g ajdovih kosmičev, 100 g lanenih semen, 100 g sončničnih semen, 70 g semen čija, 70 g oreščkov, 100 g kosmičev, naribanih kokosovih oreščkov, 10 g kokosa, 1 žlica cimeta, ščepec soli, 150 g masla, 120 ml javorjevega sirupa, sadje po okusu, 40 g sladkorja

jogurt
Foto : Profimedia

Postopek:

Mleko nalijte v lonec in začnite kuhati. Ko doseže temperaturo 85 °C, odstavite in hitro ohladite. Nato dodajte jogurt, premešajte, prelijte v kozarce in pecite pri 40 °C približno 8 ur.

V posodi zmešajte ovsene in ajdove kosmiče, dodajte semena, oreščke, nariban kokos, kokosove kosmiče, cimet in ščepec soli.

Na majhnem ognju stopite maslo in dodajte javorjev sirup. Vlijte h kosmičem in premešajte. Granolo razporedite po pekaču in pecite pri 170 °C približno 20 minut.

Nato premešajte in pecite še 15 minut. Medtem v lonec stresite sadje, zalijte z malo vode, dodajte sladkor in zavrite.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentari

Vaš komentar