Shaq shujšal za kar 20 kilogramov: “Teža je kar odpadla z mene”

Magazin 29. Dec 202209:52 1 komentar
Shaquille O’Neal
PROFIMEDIA

Legendarni ameriški košarkar Shaquille O’Neal se je odločil za korenito spremembo življenjskega sloga, ki ga je pripeljala do tega, da je shujšal za kar 20 kilogramov.

Nekdanji superzvezdnik NBA-ja, zdaj pa športni komentator Shaquille O’Neal je za Entertaiment Tonight spregovoril o tem, kako je teža preprosto “odpadla z njega”, potem ko je temeljito spremenil svojo prehrano in se začel redno gibati.

Priljubljeni Shaq, ki v višino meri kar 216 cm, v svojih najboljših časih pa je tehtal okrog 150 kg, je povedal, da ga je z resnično situacijo soočila neka prijateljica, ki mu je neposredno povedala: “Debel si.”

Upokojenega košarkarja, ki mu je tehtnica takrat pokazala zajetnih 180 kilogramov, je povezala s strokovnjakom, ki mu je dal pregledati kri, svetoval, kaj bi bilo dobro zanj in mu zabičal, naj uživa več zelenjave. Imel je tudi nizko vsebnost železa v krvi.

Zdaj, ko je težak 160 kilogramov, se O’Neal zaveda, da je skrivnost zdravja v pravi prehrani. Priznava, da nikoli ni ravno užival v solatah, zdaj pa jemlje prehranske dodatke, pije proteinske napitke in se izogiba sladkim gaziranim pijačam. Z jedilnika si želi v prihodnosti črtati še kruh.

Pošalil se je, da bi si želel postati “črni Mark Wahlberg” – omenjeni igralec je znan po svoji izklesani postavi, še posebej trebušnih mišicah. Po drugi strani pa je malce zbadljivo dejal, da si ne želi biti kot njegov desetletje starejši kolega s košarkarskega parketa in zdaj sokomentator Charles Barkley, ki se mu je po koncu kariere nabralo precej odvečnih kilogramov, predvsem okrog pasu.

Shaquille O’Neal, Charles Barkley
Profimedia

“Začela so se mi poznati leta in to mi ni všeč, zato sem se odločil za telovadnico namesto piškotov in tortic,” še dodaja vsestransko nadarjeni Shaq, ki se je preizkusil tudi kot raper in igralec.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.