Skandinavske navade, s katerimi je lahko življenje boljše in srečnejše

Magazin 06. Okt 202117:45
gozd
Profimedia

Zakaj so Skandinavci med najsrečnejšimi ljudmi na planetu?

Morda se lahko od Skandinavcev tudi kaj naučimo. Za začetek lahko posvojite nekaj navad, s katerimi bo življenje bolj zdravo in tudi srečnejše.

Minimalizem

Če ste že potovali po Skandinaviji, ste na ulicah lahko opazili veliko kolesarjev. Raje kot z avtom se namreč prevažajo s kolesom ali se odpravijo peš. Tudi skandinavski slog opremljanja stanovanja ne zajema veliko pohištva, ampak manj kosov, ki imajo lahko več namenov. Minimalizem vas lahko nauči, kaj je za vas v življenju najpomembnejše, katere so vaše prioritete, kako kakovostne stvari kupujete …

Užitek v gibanju

Lahko bi rekli, da je vreme do Skandinavcev malo manj prijazno, a zaradi tega ne obtičijo doma na kavču. Gibanje je del njihovega življenja, zato jih boste tudi v dežju in snegu videli kolesariti, teči in izvajati druge športne aktivnosti.

Če boste sprejeli njihovo miselnost, vreme ne bo nikoli več izgovor za opustitev vadbe, ampak le izziv, ki vas bo prisilil, da se prilagodite.

Čas v naravi

Narava je na tem koncu sveta čudovita in ljudje jo radi izkoristijo. Veliko aktivnosti izvajajo v naravi, vzamejo si čas za sprehode in izlete ter se nikoli ne naveličajo prelepih razgledov.

Morda ste že slišali šalo, da je za Skandinavce sanjska hiša tista sredi gozda ob jezeru, preprosta in lesena? V vsaki šali je nekaj resnice …

Ljubezen do sebe in sproščenost

Vsi, ki ste vajeni hitenja in tekmovanja, bi vas sproščen tempo spravil ob živce, na dolgi rok pa bi v njem verjetno začeli uživati. Skandinavcem je pomembno, da jih obkrožajo ljudje in stvari, ki jih imajo radi.

Kdaj ste sami nazadnje poklicali najboljšega prijatelja ali morda mamo? Si vzeli čas za družinsko kosilo ali hobi, ki vas osrečuje? Na urniku spet naredite prostor zase – s tem se boste učinkovito znebili vsaj nekaj stresa, ki vas spremlja vsak dan.