Slavna igralca zavrnila vlogo v filmu, ki je spremenil filmsko industrijo

Magazin 30. Maj 202319:38 3 komentarji
Brad Pitt, Leonardo DiCaprio
Profimedia

Da uveljavljeni igralci kdaj zavrnejo vloge, ni nič novega. Vendar sta ameriška igralca Brad Pitt in Leonardo DiCaprio zavrnila sodelovanje v filmu, ki je bil nagrajen s tremi oskarji in za katerega danes velja, da je za vedno spremenil hollywoodsko filmsko industrijo.

Kot večina igralcev je tudi ameriški igralec Brad Pitt v svoji karieri zavrnil ponudbe za igranje v nekaterih filmih, ki so pozneje postali velike uspešnice. Mnogi filmoljubi vedo, da je Pitt denimo zavrnil vlogo Nea v filmu Matrica, ki je igralca kanadskih korenin Keanuja Reevesa izstrelil med svetovne zvezde.

A Matrica ni edini slavni projekt, ki ga je zavrnil Pitt. Igralec je prav tako zavrnil sodelovanje v snemanju filma Gora Brokeback, za katerega danes velja, da je za vedno spremenil ameriško filmsko industrijo. Ob izidu leta 2005 je namreč sprožil ogromno polemik, prejel pa je pa tudi številne pohvale in kritična priznanja, saj se dotika ljubezenskega razmerja med dvema kavbojema.

Pitt sicer ni edini igralec, ki je zavrnil sodelovanje v filmu, ki je nastal po adaptaciji istoimenske kratke zgodbe ameriške pisateljice Edne Annie Proulx. Vlogo v filmu je zavrnil tudi igralec Leonardo DiCaprio, saj je menil, da je to preveliko tveganje za njegovo kariero.

Gora Brokeback
Focus Films/Courtesy Everett Collection/Profimedia

Film Gora Brokeback je takrat zaslužil 178 milijonov dolarjev (slabih 166 milijonov evrov, op. a.) in prijel tri oskarje, in sicer za najboljšo režijo, najboljši prirejeni scenarij in izvirno glasbeno podlago. Režiser Gus Van Sant je v intervjuju za IndieWire, ki je bil objavljen leta 2018, dejal, da nihče ni želel sodelovati v nastajanju filma. “Čutil sem, da potrebujemo močno in slavno zasedbo. Vendar se ni izšlo. Vprašal sem Brada Pitta, Leonarda DiCapria, Matta Damona, Ryana Phillippeja. Vsi so rekli ne,” je pojasnil. To je potrdila tudi producentka filma Diana Ossana, ki je dejala, da so igralci projekt zavrnili iz različnih razlogov in da je bil predvsem lik Ennis največja ovira.

Introvertiranega kmeta Ennisa Del Mara je na koncu upodobil avstralski igralec Heath Ledger, njegovega prijatelja in ljubezenskega partnerja Jacka Twista pa ameriški igralec Jake Gyllenhaal. Režisersko delo je od Van Santa pozneje prevzel Ang Lee.

Ledger, ki je umrl leta 2008, in Gyllenhaal sta bila za vlogi nominirana za oskarja, s svojim delom pa sta si prislužila spoštovanje in številna priznanja v igralskih krogih. Homoseksualna vloga tako niti najmanj ni okrnila njunih poznejših del.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje