Tri astrološka znamenja, ki veljajo za najbolj inteligentna

Magazin 02. Jul 202306:23 0 komentarjev
rubikova kocka, problem, inteligenca
PROFIMEDIA

Z inteligenco se ljudje radi kitijo, čeprav ne vedno upravičeno. Astrologi pa menijo, da obstajajo znamenja, ki so z inteligenco bolj povezana.

Kaj natančno je inteligenca, je stvar debate, saj poznamo več vrst inteligence (splošna, matematična, čustvena, kinestetična, prostorska … ). Gre za izredno kompleksen koncept, odvisen od mnogih faktorjev, kot so vzgoja, okolje, osebne lastnosti, …. Kljub temu astrologi menijo, da obstajajo astrološka znamenja, ki jih pogosto povezujejo z visoko inteligenco. Vendar pa je pomembno opozoriti, da inteligenca ni omejena samo na astrološka znamenja in je v večji ali manjši meri prisotna pri ljudeh vseh znamenj. Tu so tri astrološka znamenja, ki po mnenju astrologov izstopajo po svoji inteligenci:

Lev

Samozavesten, kreativen lev prav uživa, če lahko nekomu razlaga o svojih idejah, zamislih ali pa razkazuje svojo splošno razgledanost. Ker ima tudi izrazite vodstvene sposobnosti, pogosto svojo inteligenco kaže z razumevanjem situacij in načini reševanja problemov, ki so velikokrat unikatni oziroma izven ustaljenih okvirjev. Neredko pa uporablja tudi dobro staro “kmečko logiko” – in to zelo uspešno.

Dvojčka

Dvojčkova inteligenca se najbolj kaže v radovednosti. Nemiren dvojčkov duh kar naprej išče in brska za novimi informacijami, bodisi zato, ker jih potrebuje ali pa zgolj zaradi zabave. Tisti “piflar” v šoli, ki je kar naprej gnjavil učitelje z vprašanji in skoraj vedno prvi rešil težak problem, je najverjetneje bil dvojček. Iz težavnih situacij pa se dvojček zelo dobro izmaže s svojim besednim zakladom.

Vodnar

Analiza, analiza in še enkrat analiza. V tem je moč vodnarjeve inteligence. Pikolovskemu in pronicljivemu vodnarjevemu umu ne uide nobena podrobnost. Nove ideje in koncepti so njegova najljubša duhovna hrana. Včasih ga zanese in razmišlja o skoraj utopičnih rešitvah, za katere se zdi, da jih razume samo on. Pravijo, da res inteligenten človek zna atomsko fiziko razložiti petletniku. No, to pa sicer inteligentnemu vodnarju ne gre najbolje od rok.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!