Velika združitev Matta Damona in Bena Afflecka: zgodba o uspehu podjetja Nike

Magazin 10. Feb 202310:22 1 komentar
Matt Damon in Ben Affleck
PROFIMEDIA

Objavljen je napovednik filma 'Air', v katerem sta moči znova združila prijatelja Ben Affleck in Matt Damon. Na velika platna ameriških kinodvoran prihajata 5. aprila.

Predstavljen je bil napovednik za dramo ‘Air’, v katerem sta moči znova združila dolgoletna prijatelja Ben Affleck in Matt Damon. Film poustvarja turbulentno zgodbo o tem, kako je  Michael Jordan leta 1984, namesto pri njemu želenem Adidasu pristal pri takratnem relativnem novincu na trgu košarkarske športne obutve Niku.

Film prikazuje ganljivo zgodbo o tem, kako se ekipa novega podjetja bori z brezkompromisno vizijo matere, ki se zaveda neizmernega talenta svojega sina, ter vsem, kar je spremljalo sago okoli lova na Michaela Jordana, za katerega je bil Nike pripravljen tvegati vse. Znano je, da si je Jordan želel k Adidasu, ki pa se je takrat boril s krizo vodenja po smrti ustanovitelja Adija Dasslerja. Ko je Nike na pogajanja dobil Jordana, so bili pripravljeni za sodelovanje narediti vse. Med drugim tudi prilagajati obliko svojih copat ter jo približati Adidasovi, ki jih je Jordan oboževal.

Po trdih pogajanjih z Jordanom in njegovo materjo – če bi bilo po očetovo, bi Jordan sprejel že prvo ponudbo podjetja Converse, so ga naposled prepričali. Kaj je prineslo sodelovanje, ki je spremenilo športno-poslovni svet, je danes znano skoraj vsakemu, eno izmed največjih športnih blagovnih znamk na svetu Air Jordan ter dobičkonosno sodelovanje, ki traja še danes.

Ben Affleck v filmu igra takratnega izvršnega direktorja podjetja Nike Sonnyja Vaccara, Matt Damon pa soustanovitelja podjetja Nike Phila Knighta. Affleck in Damon sta prevzela tudi produkcijo filma. Kot je znano, sta Affleck in Damon svoj prvi veliki uspeh dosegla skupaj, s filmom Dobri Will Hunting.

V filmu ‘Air’ igrajo še Jason Bateman kot Rob Strasser, Chris Messina kot David Falk, Chris Tucker kot Howard White, Matthew Maher kot Peter Moore, Gustaf Skarsgård kot Horst Dassler in Julius Tennon kot James Jordan. ‘Air’ so producirali Peter Guber, Jason Michael Berman, Jeff Robinov, Madison Ainley, Damon in Affleck. Premiera filma bo 5. aprila 2023 v več tisoč ameriških kinematografov.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.