Za ljubitelje cvetja: najlepša pomladna potovanja po svetu

Magazin 10. Apr 202207:00 0 komentarjev
Češnjevi cvetovi
Profimedia

Pomlad je že tu, z zelenimi popki na drevesih, ptičjim petjem in živopisnimi cvetlicami. Če tudi sami sodite med ljubitelje spomladanskega cvetja, potem vam bodo spodnje destinacije pisane na kožo.

Skagit Valley, Washington, ZDA

Dolino vsako leto obišče na tisoče obiskovalcev, ki se želijo na lastne oči prepričati o prekrasnih cvetočih tulipanih, ki se tu razcvetijo v spomladanskih mesecih. Dolina, nad katero se dviguje gora Baker, se namreč v aprilu spremeni v živahno cvetočo pokrajino s prekrasno paleto barvitih tulipanov. Cvetenje slednjih v dolini pospremijo tudi s številnimi festivali in dogodki.

Tulipani
Profimedia

Cherry Blossom Festival, Japonska

Najpomembnejši festival na japonskem otoku je tisti, posvečen cvetenju japonske češnje. Prekrasni nežno rožnati cvetovi, ki se v pomladanskih mesecih bohotijo na češnjah, namreč prekrijejo dobršen del japonske pokrajine. Cvetenje traja vse od marca pa do maja, odvisno od lege kraja in podnebnih razmer. Češnje najprej zacvetijo na jugu, potem pa se cvetenje pomika vse severneje. Japonci se ob teh dneh odpravijo v parke in si pripravijo piknike pod cvetočimi češnjami.

Češnjevi cvetovi
Profimedia

Castelluccio, Umbrija, Italija

Prekrasne gričevnate poljane, ki se v pomladanskih mesecih lahko pohvalijo s široko paleto spomladanskega cvetja, so nam dostopne tudi z avtomobilom. Umbrija je pokrajina sredi italijanskega polotoka, ki jo objemajo Apenini. Pozimi je priljubljeno shajališče smučarjev, spomladi pa pokrajino porastejo prekrasne pisane cvetlice.

Umbrija, Mak
Profimedia

Provansa, Francija

Francoska pokrajina je med turisti priljubljena vse leto, ker pa se boste poleti težko izognili gneči in vročini, jo je najbolje obiskati prav spomladi. V tem času namreč zacvetijo čudoviti drevesni nasadi v bližini Menerbesa, prav tako pa lahko uživate ob pogledu na prostrana polja sivke.

Sivka
Profimedia

Keukenhof, Nizozemska

Nizozemska je država tulipanov, zato ni nič čudno, da prav tu najdemo najlepši park z več kot 7 milijonov tulipanov. Te lahko občudujemo v vseh barvnih odtenkih, zaradi svoje lepote pa park privablja turiste z vsega sveta. Tudi drugod po Nizozemskem lahko občudujete nasade tulipanov vse od sredine marca pa tja do aprila.

The Keukenhof
Profimedia

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!