Zakaj je igralec Jake Gyllenhaal kar naenkrat tako osovražen?

Magazin 18. Nov 202113:04 > 13:29 0 komentarjev
Jake Gyllenhaal
Profimedia

Pop zvezdnica Taylor Swift je 12. novembra ponovno izdala album Red iz leta 2012, na katerem je mogoče najti tudi desetminutno različico pesmi All Too Well. Ta govori o kratki romanci in razhodom z igralcem Jakom Gyllenhaalom, v besedilu pa so pevkini oboževalci našli kar nekaj razlogov, zaradi katerih je Gyllenhaal postal eden najbolj "osovraženih" ljudi na družbenih omrežjih.

Ena največjih pop glasbenih zvezdnic Taylor Swift se je odločila, da bo ponovno posnela albume iz zgodnejših let svojega ustvarjanja zaradi pravne bitke s Scooterjem Braunom, glasbenim menedžerjem in založnikom.

Braun je leta 2019 kupil podjetje Big Machine Records, založniško podjetje Taylor Swift, s tem pa tudi pravice za njene albume.

Izvorne posnetke oziroma t. i. “masterje” je prodal naprej, in sicer investicijskemu skladu v poslu, ki je bil vreden 300 milijonov dolarjev (približno 265 milijonov evrov).

Swift je po pravni bitki naznanila, da bo ponovno posnela albume Taylor Swift (2006), Fearless (2008), Speak Now (2010), Red (2012) in 1989 (2014).

V intervjuju za Billboard je razložila, da vsak teden dobijo več ducatov prošenj za uporabo pesmi ’Shake it Off’ v reklami ali za uporabo singla ’Blank Space’ v napovedniku za film, a jih zavračajo.

“Želim si, da bi moja glasba živela naprej, da bi se pojavljala v filmih, reklamah … A le če si jo tudi dejansko lastim,” je dejala. Prvi, ki je res “njen”, je album Lover iz leta 2019.

Nočna mora za igralca

12. novembra je tako ponovno izšel album Red, v oklepaju pa je dodano še: Taylor’s Version. Še najbolj odmeva desetminutna verzija pesmi All Too Well, ki po mnenju širše javnosti govori o njenem razmerju in razhodu z igralcem Jakom Gyllenhaalom. Pesem spremlja tudi kratek petnajstminutni film, v katerem poleg Swift igrata Sadie Sink in Dylan O’Brien.

Tega Swift sama ni nikoli potrdila ali zanikala, da pesem govori o Gyllenhaalu, a dejstvo je, da sta konec leta 2010 nekaj mesecev res hodila. Ona je bila takrat stara 20, on pa 29 let.

V daljšo, desetminutno verzijo je vključila tudi verz, kako jo je na cedilu pustil na njen 21. rojstni dan, in njegovo razlago, da je razlog za njun razhod v starostni razliki.

Jake Gyllenhaal in Taylor Swift
Jake Gyllenhaal in Taylor Swift (Vir: Profimedia)

Verz, ki ga mnogi najbolj izpostavljajo, pa pravi, da “se bo sama postarala, a njegove ljubimke bodo ostale njenih let”. Gyllenhaal trenutno res hodi s francosko manekenko, ki je stara 25 let.

Večletni zvesti oboževalci pevke – swifties – so si igralca pošteno privoščili na družbenih omrežjih. Na TikToku so se na primer pojavili posnetki ljudi, ki v klubu plešejo na pesem “We Are Never Ever Getting Back Together”, ob tem pa se vrtijo posnetki Gyllenhaala v stiski.

Tudi Twitter je poln šal na ta račun. Ena od uporabnic Twitterja je ob fotografiji zapisala: “Tako mirno bom spala, vedoč, da nisem Gyllenhaalova publicistka.”

Na ves hrup okoli pesmi se igralec, ki je decembra lani dopolnil 40 let, javno še ni odzval. A viri iz njegovih krogov pravijo, da ga govorice in dogajanje na družbenih omrežjih ne zanimajo, češ da “živi svoje življenje in se osredotoča nase, ves ta hrup pa ignorira”.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!