Blizu Splita prijeli voznika, ki je trčil v policista

Novice 02. Dec 202210:57 0 komentarjev
policija, Hrvaška
PROFIMEDIA

Blizu Splita so v četrtek popoldne prijeli 29-letnika, ki je bil na begu od srede, ko je v središču tega hrvaškega mesta s svojim avtomobilom trčil v 20-letnega prometnega policista, ki se je do četrtka v splitskem kliničnem centru boril za življenje. Policist je sedaj stabilen, a še vedno na oddelku za intenzivno nego, poročajo hrvaški mediji.

V okviru obsežne iskalne akcije so ga pripadniki specialnih enot policije prijeli v stanovanju v Solinu, z njim pa še tri osebe, domnevno njegove prijatelje, ki so mu pomagali na begu, poroča hrvaška radiotelevizija HRT na svojem portalu.

Moški, ki je trčil v policista, Ivan Božić, je policiji že znan zaradi niza prekrškov. Če ga bodo obtožili zaradi poskusa umora, mu grozi od deset do 40 let zapora.

Na begu je bil od srede okoli 1. ure zjutraj, ko je namesto da bi na ukaz 20-letnega policista ustavil avtomobil, trčil v policista s polno hitrostjo. Policist je s hudimi poškodbami končal v bolnišnici, kjer so se zdravniki do četrtka borili za njegovo življenje. Sedaj je njegovo stanje stabilno in je z zdravniki že govoril o incidentu, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina. Ima hude poškodbe več organov, predvsem v prsnem košu.

Ubežnika so našli po objavi njegove fotografije, že pred tem pa so na podlagi fotografije našli tudi njegov črni golf.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!