20-letni Mariborčan, obtožen uboja partnerke, le spregovoril in priznal krivdo

Črna kronika 20. Avg 202410:00 0 komentarjev
višje sodišče Maribor
Fotografija je simbolična (Foto: N1)

20-letni Lazar Terentić je po večmesečnem molku na sodišču priznal, da je maja lani ubil svojo partnerko. Sojenje se bo nadaljevalo septembra, ko je pričakovati izrek sodbe.

Na mariborskem sodišču se je v ponedeljek nadaljevalo sojenje 20-letnemu Lazarju Terentiću, obtoženemu uboja sedem let starejše partnerke v stanovanju v Mariboru maja lani. Terentić se je tokrat po poročanju časnika Večer odločil spregovoriti in je priznal krivdo. Sodnica je na predlog njegovega zagovornika sojenje v tem delu zaprla za javnost.

Na predobravnavnem naroku septembra lani je Terentić zanikal krivdo, na začetku sojenja novembra se je odločil za molk. V ponedeljek je po neuradnih informacijah Večera priznal, da je ženski vzel življenje, a hkrati dejal, da ga je tistega dne ona prva napadla in mu grozila z noži.

Za zdaj o obtoženem velja, da je bil v času dejanja povsem prišteven. Tako je psihiater Mladen Vrabič ocenil že v sodni preiskavi in tudi v dopolnitvi izvedenskega mnenja je vztrajal, da je obtoženi razumel pomen svojega dejanja in da nič ni vplivalo na to, da ne bi mogel imeti v oblasti svojega ravnanja, danes še piše Večer.

Sojenje se bo nadaljevalo septembra, ko je pričakovati izrek sodbe.

Obtožnica Terentiću očita, da je po predhodnem fizičnem nasilju žensko v stanovanju pri mariborski avtobusni postaji davil tako dolgo, dokler ni prenehala dihati in je umrla. O sporu in pretepu se je v telefonskem pogovoru še isti večer zaupal svoji materi, a ji je naslednje jutro zagotovil, da je vse v redu.

Pozneje je sam zaradi poškodbe roke in goleni odšel po zdravniško pomoč, kjer je zatrdil, da se je med sporom s partnerko udaril ob rob postelje, in se nato vrnil v stanovanje. Mami žrtve je naslednji dan v telefonskem pogovoru zatrdil, da njena hčerka spi in da je poškodovana, ker sta se stepla. Mati je poklicala drugo hčerko, ki je s prijateljem odšla na kraj dogodka in sestro našla mrtvo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!