Nova pričanja na sojenju 20-letnemu Mariborčanu, obtoženemu uboja partnerke

Črna kronika 20. Feb 202413:21 0 komentarjev
višje sodišče Maribor
Fotografija je simbolična (Foto: N1)

Na mariborskem sodišču se je z zaslišanjem prič nadaljevalo sojenje 20-letnemu Lazarju Terentiću, ki je obtožen uboja sedem let starejše partnerke v stanovanju v središču Maribora maja lani. Obravnava je tokrat potekala ob prisotnosti javnosti, za razplet sojenja pa bo treba počakati še na dopolnitev izvedenskega mnenja psihiatra.

Na mariborskem sodišču se je z zaslišanjem prič nadaljevalo sojenje 20-letnemu Lazarju Terentiću, ki je obtožen uboja sedem let starejše partnerke v stanovanju v središču Maribora maja lani.

Naslednji narok je razpisan za 12. april, ko naj bi izvedenec psihiatrične stroke Mladen Vrbič dopolnil svoje mnenje na podlagi dodatnih informacij, za takrat pa je zagovornik obtoženega Simon Dolinšek omenil tudi možnost njegovega zagovora. Pravzaprav sta ga načrtovala že za tokratni narok, a naj ga Terentić še ne bi zmogel, sodišče pa bo pred tem na predlog obrambe znova odločalo o morebitni izključitvi javnosti.

Tokrat razlogov za zaprtje naroka ni bilo, zato je sodnica Ksenija Hrastnik javno zaslišala znanko Terentića in njegove pokojne partnerke, pri kateri sta bivala zadnja dva meseca. Približno tako dolgo ju je tudi poznal, danes pa je sodišču povedala, da je bila pokojna hitre jeze in včasih tudi nekoliko nasilna. Večkrat je poudarila, da je čisto mogoče, da je do dogodka prišlo v samoobrambi in nenamerno.

Kot je dodala, je med partnerjema večkrat prihajalo do prepirov, obtoženi naj bi bil sicer miren in do nje nikoli nesramen, drugače pa je bilo s pokojno, ki je imela občasne izbruhe, pa tudi psihične težave zaradi shizofrenije. Ob zadnjem takem dogodku je bila priča prisiljena poklicati reševalno vozilo, ki je žrtev peljalo na zdravljenje.

Sodišče je zaslišalo še reševalca prehospitalne enote, ki sta odšla na intervencijo po tragičnem dogodku v noči na 26. maj lani, ko je Terentić v garsonjeri večstanovanjskega objekta na Partizanski cesti, blizu mariborske avtobusne postaje vzel življenje 27-letni državljanki Srbije.

Povedala sta, da sta bila pred prihodom opozorjena na dogajanje ter sta zato počakala do prihoda policistov. Kot sta dodala, je bil obtoženi v tistem času na dvorišču, bil je povsem miren in je odgovarjal na njuna vprašanja. Tam je bil še en moški, sta oba potrdila.

Šlo je za partnerja žrtvine sestre, ki je na prejšnjem naroku izpovedal o tem, da je Terentić večkrat ponovil, da jo je on ubil in da je v komi že tri dni, kar je eden od reševalcev tudi potrdil.

Obtožnica mu sicer očita, da je po predhodnem fizičnem nasilju žensko davil tako dolgo, dokler ni prenehala dihati in je umrla. O sporu in pretepu se je v telefonskem pogovoru še isti večer zaupal svoji materi, a ji je naslednje jutro zagotovil, da je vse v redu.

Pozneje je sam zaradi poškodbe roke in goleni odšel po zdravniško pomoč, kjer je zatrdil, da se je med sporom s partnerko udaril ob rob postelje, in se nato vrnil v stanovanje. Mami žrtve je naslednji dan v telefonskem pogovoru zatrdil, da njena hčerka spi in da je poškodovana, ker sta se stepla. Mati je poklicala drugo hčerko, ki je s prijateljem odšla na kraj dogodka in sestro našla mrtvo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!