Vse skrivnosti izginotja 27-letnega Hrvata

Črna kronika 22. Maj 202206:00 > 06:55 0 komentarjev
Matej Periš
N1 Beograd

V sredo so po več kot petih mesecih iz reke Donave v Beogradu izvlekli truplo pogrešanega Mateja Periša, za katerim se je 31. decembra lani izgubila vsaka sled. Nazadnje so ga videli v nočnem klubu Gotik, kjer je bil s prijatelji. Iskalno akcijo 27-letnega Splitčana je v vseh teh mesecih pozorno spremljala javnost v regiji, njegov primer pa so zaznamovale številne skrivnosti, med katerimi so nekatere še vedno ostale nepojasnjene.

Od konca decembra je za Splitčanom Matejem Perišem potekala intenzivna iskalna akcija, a odgovorov je bilo vseskozi bolj malo. Skoraj pol leta po njegovem izginotju pa nekaj stvari ostaja še vedno nepojasnjenih.

Največja skrivnost ostaja, zakaj je 27-letnik v noči med 30. in 31. decembrom 2021 odločil, da sam zapusti beograjski klub Gotik, kjer je bil s prijatelji. Policisti so govorili z Matejevimi prijatelji, vendar njihove izjave niso pripomogle pri raziskanju okoliščin, zakaj je Splitčan zapustil klub. Skrivnost ostaja tudi, zakaj se njegovi prijatelji vse od noči njegovega izginotja niso oglasili za medije in pojasnili, kaj se je zgodilo usodne noči v beograjskem klubu, kamor so se odpravili na praznovanje novega leta.

Tudi Perišev telefon je v določenem trenutku iskalne akcije postal prava enigma. Zadnjič so signal njegovega telefona zaznali na območju Velikega vojnega otoka, ob sotočju rek Save in Donave. Po informacijah medijev so bazne postaje signal njegovega telefona najprej locirale pri restavraciji Savanova, šele pozneje pa na Velikem vojnem otoku. Zanimivo je predvsem to, ker je bil signal zaznan dve in pol ure zatem, ko so je bil Periš nazadnje viden, kako se spušča po stopnicah do Save.

Skrivnostna Splitčanka

Maja Sopta, 31-letna Splitčanka je bila zadnja oseba, s katero je 27-letnik tiste noči komuniciral. Po objavi informacije v medijih so se začela pojavljati vprašanja, kdo je Sopta in kaj ima opraviti z njegovim izginotjem. Sopta je pozneje v eni od televizijskih oddaj razkrila podrobnosti o zadnjem stiku s Perišem, povedala pa je tudi, da je zamudila njegov klic ob 22.29 uri.

“30. decembra sem prejela klic od prijateljice Teodore, ki me je povabila v restavracijo. Tik pred vstopom v restavracijo mi je zazvonil telefon, ki pa je bil v zadnjem sedežu vozila. Rekla sem, da bom telefon preverila, ko vstopim v restavracijo,” je dejala Sopta in dodala še, da je opravila poligraf, policiji pa povedala vse, kar ve. Vendar pa je njen nastop zaradi vrste nasprotujočih si izjav odprl številna vprašanja.

Nepojasnjen ostaja zadnji tudi posnetek, ki prikazuje Periša, ki prihaja do restavracije Savanova in se po stopnicah spušča do Save. To je tudi zadnji posnetek, ki prikazuje Mateja živega. V okolici ga ni posnela nobena kamera več. Zakaj bi mladenič konec decembra lanskega leta oblečen vstopil v reko, ni jasno.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!