Med opravljanjem kontrole na vlaku moški poškodoval policista

Črna kronika 05. Sep 202309:05 2 komentarja
Policijski avto
Foto: Žiga Živulović jr./BOBO

V mešani patrulji s hrvaškimi varnostnimi organi je bil v soboto med opravljanjem kontrole na vlaku poškodovan 42-letni slovenski policist.

V mešani patrulji skupaj s hrvaškima policistkama je slovenski policist opravljal kontrolo mednarodnega vlaka Reka–Ljubljana.

Med ugotavljanjem identitete treh afganistanskih državljanov, ki niso izpolnjevali pogojev za vstop in prebivanje v schengenskem območju, so policisti osebe pospremili z vlaka proti službenemu vozilu. Eden od državljanov, ki je hodil za policistom, ga je porinil. Policist je izgubil ravnotežje in padel na železniški tir ter se pri tem udaril v rebra in koleno. Tujci so s kraja zbežali.

V nedeljo so policisti v Ilirski Bistrici prijeli tri državljane Afganistana, stare 21, 18 in 19 let. Ugotovili so, da gre za osumljence napada na policista. V postopek so se vključili tudi kriminalisti PU Koper, ki bodo o zadevi s poročilom seznanili okrožno državno tožilstvo v Kopru.

Tujce so danes vrnili na Hrvaško, kjer bo zoper njih potekal predkazenski postopek.

Policist je huje poškodovan, ima zlomljeno rebro in je na bolniškem dopustu. Na PU Koper poudarjajo, da gre za enkraten dogodek in da tovrstnih napadov tujcev na policiste na njihovem območju praktično ni.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in X

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje