Moški s pištolo grozil policistoma, zdaj ga čaka kazenska ovadba

Črna kronika 02. Avg 202313:30 0 komentarjev
Pištola, naboji, naboj, strelno orožje
Policijska uprava Maribor

V torek je neznanec v središču Maribora na očeh mimoidočih grozil z orožjem. Danes so mariborski policisti pojasnili, da sta dva moška pristopila do dveh policistov, pri čemer je eden od moških v policista uperil pištolo. Policista sta moškega obvladala z uporabo prisilnih sredstev, odrejeno mu je bilo tudi pridržanje. Na mariborsko okrožno tožilstvo bo podana kazenska ovadba zaradi napada na uradno osebo.

Kot smo poročali, se je včeraj v Mariboru v dopoldanskih urah zgodil incident. Kot so pojasnili na Policijski upravi Maribor, sta ob 11.30 dva moška pristopila do policistov, eden od moških je policistoma začel groziti s pištolo. Strelno orožje je nato izvlekel tudi policist, a orožja ni uporabil, saj sta policista moškega kmalu obvladala z uporabo prisilnih sredstev.

“Osumljencu je bila v postopku zasežena polavtomatska pištola kalibra 6,35 mm z nabojnikom in naboji. Odrejeno mu je bilo pridržanje, ki je bilo po izvedeni hišni preiskavi in ostalih preiskovalnih opravilih včeraj zaradi prenehanja razlogov tudi odpravljeno,” so v sporočilu za javnost zapisali na mariborski policijski upravi.

Kot so še pojasnili mariborski policisti, bo zoper osumljenca na okrožno tožilstvo v Mariboru podana kazenska ovadba zaradi suma storitve kaznivega dejanja napada na uradno osebo. Kriminalisti pa nadaljujejo preiskavo in zbiranje obvestil zaradi suma storitve kaznivega dejanja nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva.

maribor-groznje-1
Foto: Bralec

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!