Motorist v naselju vozil 111 kilometrov na uro

Črna kronika 25. Avg 202215:46 0 komentarjev
PU Celje

Policisti s Policijske uprave Celje so v sredo v naselju Ivenca v občini Vojnik ustavili motorista, ki je v naselju namesto 50 kilometrov na uro vozil 111 kilometrov na uro.

Med merjenjem hitrosti v naselju Ivenca na regionalni cesti Vojnik–Frankolovo zaradi prekoračitve hitrosti ustavili voznika motornega kolesa znamke BMW.

Motorist je pri omejitvi 50 kilometrov na uro vozil s hitrostjo 111 kilometrov na uro ter tako prekoračil dovoljeno hitrost za 61 kilometrov na uro.

hitrost, motorist, pu celje
PU Celje

Policisti PU Celje so vozniku začasno odvzeli vozniško dovoljenje in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo. Predpisana globa za takšen prometni prekršek je 1.200 evrov in izrek 18 kazenskih točk. Zoper voznika bodo na pristojno sodišče podali obdolžilni predlog, so še sporočili s PU Celje.

Kot še opozarjajo celjski policisti, je neprilagojena hitrost na slovenskih cestah med glavnimi dejavniki prometnih nesreč,  še zlasti tistih z najhujšimi posledicami. Svetujejo tudi, naj vozniki hitrost vožnje zato prilagodijo omejitvam, svojemu vozniškemu znanju in izkušnjam ter razmerah na cesti.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!