Skrivna tipka na iPhonu, ki je mnogi ne poznajo

Slovenija 23. Avg 202215:46 1 komentar
iPhone
PROFIMEDIA

Mnogi lastniki iPhona bi na vprašanje, koliko tipk ima njihov pametni telefon, odgovorili, da ima tri. Redki so tisti, ki poznajo še eno skrivno tipko na hrbtišču telefona. To je treba aktivirati v nastavitvah.

Današnji pametni telefoni se med seboj v bistvenih značilnostih praktično ne razlikujejo več, glavna tabora pa se delita na uporabnike operacijskega sistema Android in iOS, ki ga poganjajo Applovi telefoni.

Večina telefonov ima ob velikem ekranu le še tipki za glasnost in tisto malo večjo, ki vaš telefon zaklene. Mnogi uporabniki Applovih iPhonov ne vedo, da se tipka skriva tudi na hrbtišču telefona, vendar jo je treba aktivirati v nastavitvah. Ko jo aktivirate (postopek je opisan spodaj), enostavno samo dvakrat ali trikrat “potapkate” po hrbtni strani, v bližini znaka odgriznjenega jabolka, telefon pa ustvari funkcijo, ki ste jo prej obkljukali v nastavitvah.

Tako lahko na primer programirate gumb za odpiranje fotoaparata, spreminjanje glasnosti, naredite posnetek zaslona ali prižgete svetilko. Pravzaprav zadnji del iPhona spremenite v dodaten gumb, ki vam omogoča, da se ga dvakrat ali trikrat dotaknete in sprožite dejanje, ki ste ga nastavili.

@ellyawesometech Back Tap is an insane hidden iPhone feature! 🤭😳 #iphonetips #iphonetricks #apple #techtok #tech #ellyawesome ♬ original sound - ellyawesometech

Kako aktivirati tipko:
– kliknite Settings
– kliknite Accessibility
– kliknite Touch
– kliknite Back Tap
– kliknite Double Tap oziroma Triple Tab

Pod “Double Tap” oziroma “Triple Tap” lahko nastavite aplikacijo oziroma orodje, ki si ga želite, da se odpre. Funkcija “Back Tap” je na voljo od različice iOS 14 in na modelu od iPhona 8.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje