Na festivalu cvička več pretepov, tri udeležence odpeljali v bolnišnico

Črna kronika 29. Maj 202312:06 1 komentar
Festival cvička
Foto: BOBO

Festival cvička, ki je minuli konec tedna potekal v Novem mestu, je bil v znamenju več množičnih pretepov. Nekaj udeležencev je pristalo tudi v bolnišnici.

Konec tedna so novomeški policisti imeli precej dela na prireditvi Festival Cvička. V noči s petka na soboto se je na Glavnem trgu v Novem mestu namreč zgodilo več množičnih pretepov. Tri udeležence so morali odpeljati v bolnišnico, še en moški naj bi bil lažje poškodovan. Policisti so ob tem zasegli nož in bokser, so sporočili s policije.

O prvem množičnem pretepu so bili policisti obveščeni v petek nekaj pred polnočjo, sporočili s Policijske uprave Novo mesto. Prišlo naj bi do spora in pretepa, v katerem naj bi eden od kršiteljev drugega zabodel v roko. Preiskava še poteka, po zaključeni preiskavi pa bodo zoper osumljence na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo oziroma jim zaradi kršitev javnega reda in miru izdali plačilne naloge.

Čez dobro uro naj bi se na prireditvenem prostoru znova stepli, varnostniki pa naj ne bi mogli obvladati kršiteljev. Eden od kršiteljev naj bi pod vplivom alkohola v obiskovalce metal steklenice in jih spodbujal k pretepu, med postopkom je žalil tudi policiste. Zoper 27-letnika so policisti uporabili prisilna sredstva, mu odvzeli prostost in izdali plačni nalog.

V soboto nekaj po 5. uri so policisti znova prejeli obvestilo, da naj bi na prireditvenem prostoru več oseb kršilo javni red in mir. Policisti nadaljujejo zbiranje podatkov o kršiteljih, saj so ti pred njihovim prihodom pobegnili s kraja dogodka.

Pomembno se je zavedati, da je v naši družbi alkohol velik problem. Alkoholizem je težava, s katero se spopadajo mnogi, tragično pa zaznamuje celotne družine. Normalizacija pitja alkohola je eden od elementov, ki k temu močno prispeva. Zaradi pitja alkohola se zgodijo tudi številne hude prometne nesreče. Zato je zavedanje o problematiki pitja alkohola in ozaveščanje o tem ključnega pomena. Več preberite v članku 20 let Kebrovega zakona: Koliko je uspel Slovence odvrniti od alkohola.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje