Na sojenju Abramovu o tem, v kakšnem položaju je bila Veber ustreljena

Črna kronika 10. Jan 202315:02 2 komentarja
Sebastien Abramov
BOBO

Na celjskem okrožnem sodišču se je danes nadaljevalo sojenje Sebastienu Abramovu, ki mu tožilstvo očita umor nekdanjega dekleta Sare Veber marca 2015. Med drugim je bilo predstavljeno skupno izvedensko medicinsko in balistično mnenje.

Na sojenju Sebastienu Abramovu, ki mu tožilstvo očita umor nekdanjega dekleta Sare Veber leta 2015, so danes na celjskem okrožnem sodišču predstavili skupno izvedensko medicinsko in balistično mnenje. Namen priprave takšnega mnenja je bilo ugotoviti, v kakšnem položaju je bila Veber med ustrelitvijo in s katere razdalje je bila ustreljena.

Izvedenka sodne medicine Simona Šramek Zatler in balistični izvedenec Tomaž Korbar, ki sta pripravila omenjeno mnenje, sta povedala, da je bila Sara Veber ustreljena v polsedečem položaju z iztegnjeno desno roko in z razdalje od 80 do 210 centimetrov. Nihče izmed izvedencev pa ni mogel potrditi, ali je imela morda namen vstati s kavča, njeno dvignjeno desno roko pa sta označila kot obrambno potezo, ne izključujeta niti možnosti, da je hotela prijeti za cev puške.

Na sojenju sta bila zaslišana tudi dva zdravnika, ki sta prišla na kraj dogodka. Oba sta zatrdila, da je bila Veber premaknjena, saj je ob njunem prihodu ležala na hrbtu.

Policijska preiskava smrti Veber leta 2015 je dlje časa potekala v smeri nenaklepnega kaznivega dejanja povzročitve smrti iz malomarnosti. Konec aprila 2020 pa so celjski kriminalisti vložili ovadbo zoper Abramova. Očitajo mu kaznivo dejanje umora iz nizkotnih razlogov in na zahrbten način. Če bo spoznan za krivega, mu grozi do 30 let zapora.

Abramov, ki je zaradi domnevnega umora Veber v celjskem priporu, zanika obtožbe. Med preiskavo je dejal, da jo je ustrelil po nesreči med čiščenjem puške, saj da je bil prepričan, da v cevi ni nabojev. Abramov je bil lani novembra sicer skupaj s svojima staršema in partnerko Julijo Adlešič že obsojen v zadevi odrezana roka, v kateri je priznal zavarovalniško goljufijo.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje