Neznancem nakazal več kot 25.000 evrov, da bi prišel do dobitka na stavah v BiH

Črna kronika 07. Sep 202214:21 0 komentarjev
Športne stave
PROFIMEDIA

Novomeški policisti obravnavajo sum čezmejnega kaznivega dejanja goljufije, ko je 28-letnik za to, da bi prišel do dobitka na športnih stavah v Bosni in Hercegovini, neznancem nakazal več kot 25.000 evrov. Policija ob tem stvari, da se vabljivi oglasi z obljubami visokih zaslužkov na lahek način nemalokrat izkažejo za lažne.

Po prvih zbranih obvestilih policije je 28-letnik na socialnih omrežjih zasledil oglas za športne stave v BiH, ki je obljubljal zagotovljen dobitek, saj naj bi bile tekme dogovorjene. Odločil se je sodelovali, vplačal nekaj sto evrov in prejel obvestilo, da je zadel 25.000 evrov. Zapletlo pa se je pri dvigu denarja.

Pretkani zmikavti so si namreč izmišljevali vedno nove in nove ovire. Med drugim je bilo treba različnim osebam nakazati dodatne provizije, ki naj bi zagotovile možnost dviga denarja. Šlo je po nekaj sto ali več evrov. Ker naj bi mu denarja zmanjkalo, si ga je nekaj izposodil, najel je tudi posojilo.

Ko so postali neznanci preveč pogoltni in zahtevane provizije čedalje višje, se je vendarle odločil vse skupaj prekiniti, primer pa prijaviti policiji. Skupaj naj bi zmikavtom v treh mesecih nakazal bistveno večji znesek od obljubljenega zadetka.

Na PU Novo mesto zato opozarjajo, da se vabljivi oglasi z obljubami visokih zaslužkov na lahek način velikokrat izkažejo za lažne. Previdnost je potrebna še zlasti na spletu. “V konkretnem primeru so obljubljali zanesljive dobitke, ker naj bi bile tekme dogovorjene. Slednje pa je že samo po sebi kaznivo in bi moralo odvrniti od poskusa nakazovanja denarja neznancem,” so zapisali.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!