Obtožili Avstralko, ki naj bi s pito zastrupila sorodnike svojega bivšega moža

Črna kronika 02. Nov 202311:21 1 komentar
Avstralka Erin Patterson
@cassiezervos/X

V Avstraliji so zaradi domnevne zastrupitve 49-letno Erin Patterson obtožili treh umorov. Julija je namreč k sebi domov na kosilo povabila sorodnike svojega bivšega moža ter na mizo postavila pito iz govejega mesa in gob. Po zaužitju so vsi gostje začeli kazati znake zastrupitve. Vsi, razen brata njenega bivšega moža, so za tem umrli. Patterson trdi, da je nedolžna.

Avstralski policisti so v zvezni državi Viktoria aretirali 49-letno Erin Patterson in jo obtožili treh umorov. Konec julija je namreč med družinskim kosilom, na katerega je povabila svojega nekdanjega tasta in taščo, 70-letna Gail in Dona Pattersona, 66-letno Gailino sestro Heather Wilkinson in njenega 68-letnega svaka Iana Wilkinsona, postavila pito iz govejega mesa in gob. Ta je bila za tri izmed njenih gostov usodna.

Zakonca Patterson in Heather Wilkinson so namreč kmalu po kosilu začeli kazati znake hude zastrupitve in so v roku nekaj dni v bolnišnici umrli. Rezultati obdukcije so pokazali, da je bilo usodno zaužitje strupenih gob. Ian Wilkinson si je opomogel po dveh mesecih zdravljenja. Kosila bi se moral udeležiti tudi njen bivši mož Simon Patterson, a je obisk v zadnjem trenutku odpovedal.

Erin Patterson kljub aretaciji in obtožbam pravi, da je nedolžna in da sorodnikov svojega bivšega ni zastrupila nalašč. Tudi sama se je namreč po kosilu slabo počutila in pristala v bolnišnici, kjer so ji zaradi okvare jeter dali infuzijo in druga zdravila, piše BBC. “Obupana sem, ko pomislim, da bi bile lahko te gobe vzrok za smrt in bolezen mojih ljubljenih,” je že avgusta dejala v izjavi za javnost. “Še enkrat bi rada ponovila, da nisem imela absolutno nobenega razloga, da bi jih kakorkoli ranila.”

49-letnica je policiji povedala še, da je v pito primešala dve vrsti gob. Posušene je že več mesecev pred kosilom kupila na azijski tržnici, šampinjone pa pred nekaj dnevi v trgovini.

Policija pa je ob današnji aretaciji poudarila, da bodo detektivi Erin Patterson podrobno intervjuvali. Dobili so tudi nalog za hišno preiskavo. Inšpektor na oddelku za umore Dean Thomas je tudi dejal, da gre za izredno zapleten primer, njegovo reševanje pa da bi lahko trajalo več let.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje