Po avtocesti z nepravilno pritrjenim tovorom in več kršitvami časa vožnje (FOTO)

Črna kronika 01. Mar 202414:01 0 komentarjev
Nepravilno pritrjen tovor
Foto: PU Celje

Celjski prometni policisti so na štajerski avtocesti ustavili madžarskega voznika tovornjaka s priklopnikom, pri katerem do odkrili več kršitev cestnoprometnih predpisov. Izrekli so mu 1.250 evrov kazni in mu do odprave pomanjkljivosti prepovedali nadaljnjo vožnjo, so sporočili s Policijske uprave Celje.

V četrtek zjutraj so celjski policisti na avtocesti ustavili madžarskega voznika tovornjka s priklopnikom, na katerem so bila naložena manjša tovorna vozila.

Ugotovili so več kršitev cestnoprometnih predpisov. Vozilo ni bilo tehnično brezhibno, tovor je bil nepravilno pritrjen in nepravilno zavarovan, višina vozila pa je za četrt metra presegala največjo dovoljeno višino 4,2 metra.

Prav tako je voznik, kot so policisti ugotovili pri pregledu njegovega tahografa in kartice, prekoračil dovoljen dnevni čas vožnje ter ni upošteval predpisanega dnevnega časa počitka. Odkrili so tudi več kršitev nepravilne uporabe tahografa.

Nepravilno pritrjen tovor
Foto: PU Celje

Policisti so vozilo izločili iz prometa, vozniku pa do odprave pomanjkljivosti prepovedali nadaljnjo vožnjo. Madžarskemu vozniku so izrekli 1.250 evrov globe, podjetju, za katerega je vozil, pa 3.900 evrov.

Na Policijski upravi Celje pozivajo udeležence v prometu, da morajo biti tovori pravilno naloženi in pritrjeni, saj bodo le tako lahko zagotovili varnost sebe, vozila, tovora, drugih udeležencev v cestnem prometu in pa oseb, ki tovor nakladajo in razkladajo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!