Policija potrdila identiteto mrtvega pohodnika pod Mangartom

Črna kronika 22. Maj 202413:30 0 komentarjev
iskalna akcija na območju Rombona
Fotografija je simbolična (Foto: Policijska uprava Nova Gorica)

Policisti so potrdili identiteto mrtvega moškega, ki so ga v torek med iskalno akcijo našli na območju Mangarta.

Včeraj so policisti na območju Mangarta med iskalno akcijo našli truplo moškega. Danes so potrdili domneve, da je šlo za 53-letnega Avstrijca, ki je bil pogrešan od ponedeljka dopoldne.

Policisti so ugotovili, da se je 53-letnik v ponedeljek dopoldne z osebnim avtomobilom peljal po državni turistični cesti Strmec–Mangartsko sedlo na območje Mangarta. Njegovo vozilo so v torek dopoldne našli pred zadnjim predorom pred Mangartskim sedlom.

Opoldne je na območju Mangarta stekla iskalna akcija pod vodstvom bovških policistov. Pri iskanju so jim pomagali tudi pripadniki gorske policijske enote PU Nova Gorica in gorski reševalci Gorske reševalne službe Bovec. Prav tako so aktivirali policijski helikopter.

Ob 13.30 so na snežišču v vpadnici pod zahodno mangartsko steno našli mrtvega moškega. Na njegovem telesu so bile vidne večje telesne poškodbe. Iz helikopterja ga je opazila posadka, prav tako pa so ga v istem času opazili gorskih reševalcev GRS Bovec, so sporočili s policije.

Po dosedanjih ugotovitvah se je moški ponesrečil predvidoma med hojo zaradi zdrsa. Snežišče na omenjenem območju je na posameznih delih pod snežno povrhnjico poledenelo in na tem mestu v strmem nagibu pobočja. Policisti so glede na ugotovitve okoliščin na kraju tujo krivdo izključili in bodo o vseh ugotovljenih dejstvih nesreče obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici, so sporočili.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!