Velika iskalna akcija na Mangartu končana: gorski reševalci našli truplo moškega

Slovenija 21. Maj 202413:22 > 15:06 2 komentarja
gorska reševalna
Simbolična fotografija (Foto: Luka Dakskobler/BOBO)

Na Mangartu so policisti in gorski reševalci iskali 53-letnega Avstrijca, ki je pogrešan od včeraj dopoldne. Nekaj po 14. uri so našli mrtvega moškega, njegove identitete še niso potrdili. Glede na okoliščine policija ne izključuje možnosti, da gre za Avstrijca.

Novogoriški policisti so bili danes obveščeni, da je od ponedeljka dopoldne na območju Mangarta pogrešan 53-letni državljan Avstrije. Kot so navedli, se je moški z avtomobilom odpeljal po cesti Strmec–Mangartsko sedlo na območje Mangarta. Iskanje so začeli policisti iz Bovca, ki so avtomobil našli pred zadnjim predorom pred Mangartskim sedlom.

V iskanje turista so se vključili tudi novogoriški policisti, danes pa so na pomoč priskočili tudi gorski reševalci iz GRS Bovec. Aktivirali so tudi policijski helikopter, iskanje pa so spremljale zahtevne vremenske razmere.

Ob 14.18 so gorski reševalci na zahodni strani Mangarta našli mrtvega moškega. “V nadaljevanju postopka identifikacije bo ugotovljena in potrjena njegova identiteta. Glede na okoliščine najdbe policija ne izključuje možnosti, da gre za pogrešanega 53-letnega državljana Avstrije,” so zapisali na Policijski upravi Nova Gorica.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje