Policisti iz prometa izločili utrujenega voznika cisterne

Črna kronika 17. Jul 202314:05 0 komentarjev
TOVORNJAK CISTERNA
Fotografija je simbolična. (Foto: PROFIMEDIA)

Novomeški policisti so iz prometa izločili voznika tovornjaka cisterne, ki je vijugal po cesti. Ugotovili so, da voznik ni upošteval predpisanih odmorov in počitkov.

Novomeški policisti so v petek okoli 14. ure prejeli obvestilo, da naj bi iz smeri Ljubljane proti Novem mestu voznik tovornjaka cisterne hrvaških registrskih oznak vijugal po cesti in ogrožal ostale udeležence v prometu.

Takoj so se odzvali, kršitelja izsledili in ustavili. Med postopkom so ugotovili, da je voznik prekoračil dovoljeni čas vožnje, saj ni upošteval predpisanih odmorov in počitkov, na vozilu pa so bile nameščene neustrezne pnevmatike. Prepovedali so mu nadaljnjo vožnjo, mu odvzeli dokumente in zaradi kršitev izrekli globo v višini 1.380 evrov. Zaradi kršitev bodo izrekli globo v višini 4.660 evrov tudi odgovorni osebi pravne osebe.

Ob tem policisti voznike tovornih vozil in avtobusov še enkrat opozarjajo, naj dosledno upoštevajo predpisan čas vožnje, odmorov in počitkov, ne le zaradi kazni, ampak predvsem zaradi lastne varnosti in varnosti drugih udeležencev v prometu. Kot dodajajo, je utrujenost voznika pomemben dejavnik tveganja prometnih nesreč, zato je pomembno, da vozniki vozijo spočiti in v ustreznem psihofizičnem stanju.

“Ob prvih znakih utrujenosti naj varno ustavijo vozilo, se spočijejo in šele nato nadaljujejo z vožnjo. Dosledno naj upoštevajo omejitve hitrosti in cestnoprometna pravila, predvsem ustrezno varnostno razdaljo. Med vožnjo naj ne uporabljajo mobilnega telefona in drugih naprav, ki lahko vplivajo na zbranost voznika,” voznike pozivajo policisti.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!