Ponarejen potni list, predelana pištola in 67 gramov kokaina

Črna kronika 03. Mar 202314:33 2 komentarja
Policija
Fotografija je simbolična (Foto: Žiga Živulovič jr./BOBO)

Mariborski policisti bodo s kazensko ovadbo k sodniku privedli albanskega državljana, ki jim je izročil ponarejene dokumente, pri sebi je imel predelano pištolo ter 67 gramov kokaina.

Policisti mariborske policijske postaje za izravnalne ukrepe Maribor so v sredo pri albanskem državljanu med nadzorom našli predelano orožje ter manjšo količino kokaina.

Na štajerski avtocesti je na območju Šentilja po vstopu iz Avstrije v Slovenijo vozil avtomobil s francoskimi registrskimi tablicami, policistom pa je izročil ponarejene dokumente.

Kot so sporočili iz Policijske uprave Maribor, jim je voznik ob nadzoru izročil ponarejen potni list in vozniško dovoljenje iz Italije, pri njem pa so ob tem našli predelano pištolo znamke Walther in dva nabojnika z 9-milimetrskimi naboji, ki jih po zakonu o orožju posamezniki, pravne osebe in podjetniki ne bi smeli imeti, prodajati ali nabavljati. Pri moškem so policisti našli tudi 67 gramov prepovedane droge kokain.

Zaradi utemeljenega suma storitve kaznivih dejanj ponarejanja listin, nedovoljene proizvodnje in prometa z orožjem ali eksplozivom ter neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami ga bodo s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Mariboru.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje