Prevrnil se je tovornjak s prašiči, razbežali so se po nabrežju Savinje

Črna kronika 29. Jun 202211:30 > 11:33 0 komentarjev
nesreča, prašiči
Policijska uprava Celje

V Celju se je zgodaj zjutraj zgodila prometna nesreča, v kateri se je prevrnil tovornjak s približno 60 prašiči. Ti so se razbežali po nabrežju Savinje, dva prašiča pa sta v nesreči poginila. Voznik tovornjaka se je v nesreči lažje poškodoval.

Nekaj pred 4. uro zjutraj je bila policija obveščena, da se je na Ulici XIV. divizije v Celju zgodila prometna nesreča. Povzročil jo je 73-letni voznik tovornega vozila, ki je vozil iz centra Celja proti Laškemu, so sporočili s Policijske uprave Celje.

Voznik, ki je v tovornem delu prevažal približno 60 prašičev, je pri vožnji skozi krožišče zapeljal na del krožišča ob fontani, zaradi česar se je vozilo prevrnilo in zdrselo proti mostu. Voznika so z reševalnim vozilom odpeljali v celjsko bolnišnico, kjer so ga oskrbeli. V prometni nesreči se je lažje poškodoval.

nesreča, prašiči
Policijska uprava Celje

Na policiji so dodali, da je ob tem, ko se je vozilo prevrnilo, nekaj prašičev pobegnilo iz vozila in se razbežalo po nabrežju Savinje. Dva prašiča sta v nesreči poginila, večina pa je ostala v vozilu. Pobegle prašiče so policisti in gasilci ujeli ter jih naložili na vozilo.

nesreča, prašiči
Policijska uprava Celje

Zaradi urejanja nadomestnega prevoza, premeščanja prašičev v ustrezno nadomestno vozilo in zaradi odstranjevanja posledic prometne nesreče je promet dobre štiri ure potekal izmenično enosmerno, so še dodali na policiji.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!