Prihodnji teden na sodiščih primeri umorov

Črna kronika 12. Feb 202311:58 0 komentarjev
Sodišče sodniki kladivo
Fotografija je simbolična. (Tina Kosec/BOBO)

Po šolskih počitnicah se delo na sodiščih vrača v stare tirnice. Razpisane so tudi obravnave za dva umora, poskus umora in pomoč pri umoru. Na murskosoboškem sodišču bodo začeli sojenje Mitji Orešku, ki ga obtožnica bremeni umora izvenzakonske partnerice v Peskovcih, na Ptuju bo steklo sojenje Kristijanu Slodnjaku, obtoženemu pomoči pri umoru.

Na murskosoboškem sodišču se bo v četrtek začelo sojenje 46-letnemu Mitji Orešku za septembrski umor enajst let mlajše izvenzakonske partnerice v Peskovcih. Policija ga je najprej ovadila za uboj, a je tožilstvo obtožbe zoper obtoženega zaostrilo, tako da mu zdaj grozi do 30 let zapora, ker naj bi storil kaznivo dejanje umora iz nizkotnih nagibov.

Tožilstvo je na januarskem predobravnavnem naroku zanj v primeru priznanja predlagalo kazen 19 let zapora, česar obtoženi ni sprejel. Odgovornosti za smrt sicer ne zanika, a ne v takšni obliki, kot mu očita tožilstvo.

Preberite še: Epidemija v senci, ki jo odstirajo glasovi žrtev

Na ptujskem sodišču se bo v sredo začelo sojenje Kristijanu Slodnjaku, ki mu tožilstvo očita pomoč pri umoru 39-letnega moškega, čigar truplo sta sredi februarja lani na makadamski cesti v naselju Mostje v občini Juršinci našla dva domačina. Kot je pokazala preiskava, je moški umrl nasilne smrti in je imel več strelnih poškodb, a storilca doslej niso našli. So pa ovadili Slodnjaka, lastnika manjše zavarovalnice, ki naj bi bil žrtvi dolžan precejšnjo vsoto denarja.

Ta naj bi si, da ne bi bil osumljen umora, priskrbel alibi, saj je v času, ko se je zgodil zločin, pri eni od strank sklepal zavarovanje. Slodnjak na predobravnavnem naroku krivde ni priznal, tožilstvo pa je prepričano, da ima kljub nerazrešenemu primeru umora dovolj dokazov za to, da je bil prav on naročnik umora, saj naj bi umorjenega z zvijačo naklepno zvabil zvečer na osamljen kraj.

Sodišče je ob tem ugodilo predlogu obrambe in za četrtek zvečer razpisalo terenski narok, na katerim si bodo dan pred prvo obletnico umora v približno istem času večernem ogledalo prizorišče strelskega obračuna.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!