Pripadnik ukrajinske nacionalne garde ubil pet ljudi

Črna kronika 27. Jan 202209:51 > 11:26
Ukrajina
PROFIMEDIA

V Ukrajini se je v zgodnjih jutranjih urah zgodil incident. Pripadnik ukrajinske narodne garde je ob začetku izmene v kraju Dniper ubil pet ljudi, še pet pa jih je ranil.

Pripadnik ukrajinske nacionalne garde je streljal na varnostnike v tovarni vojaške opreme v osrednji Ukrajini. Ubil je pet ljudi, še pet jih je ranil. S kraja dogodka je zbežal, še vedno je na begu, oborožen pa je s kalašnikovko in strelivom.

Razlog za incident še ni znan.

Incident se je zgodil v zgodnjih jutranjih urah v kraju Dnipto, in sicer v tovarni, kjer proizvajajo rakete. Pripadnik garde je začel streljati med razdeljevanjem orožja ob začetku izmene, ubil pa je štiri vojake in civilistko.

“Najprej se bo preiskava ukvarjala z vprašanjem – kaj je bil motiv za tako strašen zločin? Najprej bo treba odgovoriti na vprašanje, ali je bil vojak pod psihološkim pritiskom v ekipi,” je po Facebooku sporočil namestnik ukrajinskega ministra za notranje zadeve Anton Geraščenko. Preiskovalci bodo preučili, kako to, da je zdravniška komisija presodila, da lahko vojak ravna z orožjem.

“V vsakem primeru ga čaka najhujša kazen za večkratni umor. Zdaj je najbolj pomembna stvar, da se čimprej najde in pripre Artjoma Rjabčuka, preden bi lahko zagrešil nove zločine,” je še sporočil ministrov namestnik.